Nyheter

En kostnadseffektiv ETF för en återhämtning i energisektorn

Publicerad

den

West Texas Intermediate futures har klättrat 3,2 procent under den senaste veckan, vilket bidragit till den senaste tidens robusthet i energiaktier och relevanta börshandlade fonder efter att sektorn var den sämsta i S&P 500 förra året.

Kostnadsmedvetna investerare som vill delta i energisektorns återhämtning kan vända sig till en välkänd fond: Vanguard Energy ETF (NYSEArca: VDE). Efter en avgiftsreduktion nyligen, något som Vanguard har blivit känt för, har VDE en årlig utgiftskvot på 0,12 procent. Den är tillsammans med Fidelity MSCI Energy Index ETF (NYSEArca: FENY) den billigaste energi-ETFen.

VDE spårar ett index över företag som täcker ett brett område av industrin, från oljebyggare och tillverkare av borrutrustning till oljeraffinaderier och transportföretag. Det vill säga, precis som sina konkurrenter, är VDE starkt allokerat till mega-cap-integrerade oljebolag, till exempel Dow-komponenter Exxon Mobil (NYSE: XOM) och Chevron (NYSE: CVX). I slutet av januari stod de två största amerikanska oljebolagen för 34,2 procent av VDE: s vikt, enligt uppgifter från emittenten.

De större bolagen tenderar att gå bättre

I den nuvarande oljemarknadsmiljön är det lämpligt att hålla fast vid sektorns stadigare bolag. Andelarna av mega-cap-oljenamn tenderar att utveckla sig bättre än den totala sektorn, delvis på grund av att de verkar i många branscher. Som ett resultat har denna ETF varit 21 procent mindre volatil än sina kamrater under de senaste tre åren.

Energisektorn har varit ett attraktivt spel ur ett så kallat medelreservationsperspektiv – tanken att priser och avkastning så småningom går tillbaka mot medelvärdet eller genomsnittet. Nu när energisektorn har upplevt en stor tillbakagång förväntar sig näringsidkarna att sektorn åtminstone kommer att återgå till sitt historiska genomsnitt. På grund av den nedåtgående resultatbana inom energisektorn har fallande olje- och aktiepriser inte lett till värderingsrabatter. Motsatsen gäller eftersom energi för närvarande är en av de dyraste sektorerna i förhållande till S&P 500.

Vissa investerare ser fortfarande möjligheten för en väsentlig återhämtning av oljebolagen, vilket framgår av det årliga tillflödet på nästan 383 miljoner dollar till VDE.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version