Nyheter

ASWE ETF en aktivt förvaltad fond med shariainriktning

Publicerad

den

HANetf Almalia Sanlam Active Shariah Global Equity UCITS ETF (ASWE ETF) investerar i aktier från hela världen med fokus på Shariakompatibla investeringar. Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,99% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (sampling). HANetf Almalia Sanlam Active Shariah Global Equity UCITS ETF är en mycket liten ETF med 5 miljoner GBP -tillgångar under förvaltning. ASWE ETF är yngre än 1 år och har sitt säte i Irland.

Världens första aktivt förvaltade globala aktie -ETF för att följa principerna för Shariah -investeringar (Källa: ETFGI från och med 03.09.2020)

Almalia Sanlam Active Shariah Global Equity UCITS ETF är en börshandlad fond som följer UCITS med säte i Irland.

Fonden strävar efter att uppnå kapitaltillväxt på medellång till lång sikt, samtidigt som den följer principerna för Shariah -investeringar.

ASWE ETF är en aktiv fond som förvaltas av Sanlam Investment Managers som investerar i högklassiga företag av hög kvalitet med starka tillväxtutsikter, hållbara affärsmodeller, hållbara intäkter och fritt kassaflöde. Det fokuserar på 20-35 företag med hög avkastning på kapital, låg hävstångseffekt, bestående företag med en hållbar konkurrensfördel som ger betydande fritt kassaflöde efter investeringar.

Varför investera i ASWE Active Shariah Compliant ETF?

Högkvalitativ strategi: Fonden investerar i högkvalitativa företag med en långsiktig tidshorisont och tillför värde genom aktiv förvaltning. Den vägledande principen bygger på att uppnå långsiktig avkastning från aktieägarna och hållbar strukturell tillväxt, genererad av investeringar i företag med hög avkastning på kapital, stabila marginaler, låga kapitalkrav, minimal skuld, stark kontantgenerering, utdelningstillväxt eller kapacitet att hållbart återbetala kontanter till aktieägarna.

Shariah -kompatibel: Screeningsprocessen övervakas av en Shariah-panel av Shariah-forskare med expertis inom islamiska investeringar, som granskar de föreslagna aktierna för att säkerställa att ETF:ens verksamhet följer principerna för Shariah Investment.

Prisbelönta investeringsförvaltare: ASWE UCITS ETF kommer att utgöra en del av Sanlam Global High Quality -strategin som är en beprövad strategi och meritlista som hanteras av Pieter Fourie och som stöds av ett team på sex investerare på Sanlam Investments. Sedan starten 2012 har Sanlam Global High Quality Fund fått många branschutmärkelser och utmärkelser, inklusive High Growth Portfolio Performance vid PAM -utmärkelsen i juli 2020.

Handla ASWE ETF

HANetf Almalia Sanlam Active Shariah Global Equity UCITS ETF (ASWE ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURAMAL
London Stock ExchangeGBXAMAP
London Stock ExchangeUSDAMAL
XETRAEURASWE

Största innehav

VärdepapperVikt %
Alibaba Group Holding Ltd7.53%
Samsung Electronics ADR6.74%
Taylor Wimpey PLC6.14%
SAP SE5.19%
Johnson & Johnson4.91%
Edwards Lifesciences Corp4.90%
Novartis AG4.81%
Skyworks Solutions Inc4.79%
Boston Scientific Corp4.74%
Abbott Laboratories4.71%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version