Nyheter

Asien upprätthåller hög telemedicinanvändning

Publicerad

den

Digitala inbyggda appar ledde i Asien där det privata försäkringsskyddet på vissa marknader är lågt. Telemedicinappar, en nyckelkatalysator för adoption av digital sjukvård i Asien som såg en ökning av telemedicinanvändning under covid-19-pandemin, har behållit höga användningsnivåer under hela 2022 och hållit sig långt över 2020-nivåerna, sade en rapport från Bain.

Den genomsnittliga månatliga aktiva appanvändare nådde 257 år 2022, vilket var till och med högre än 213 år 2021, baserat på data från Bain.

Digital native företag tog upp 80 % av de månatliga aktiva appanvändarna 2022, medan de återstående 20 % betjänades av leverantörsägda appar. Men de leverantörsägda apparna har utökat sin andel användare från 7 % 2020.

”Digital native företag fortsätter att leda telemedicinmarknaden i Asien, även om leverantörsägda appar nyligen har börjat ta del. Traditionella vårdgivare har fördelen av att erbjuda digitala och personliga tjänster till en befintlig, förtroendefull patientbas”, heter det i rapporten.

Men användningen av telemedicin kan ha betydligt mer utrymme i vissa länder. Användningen i Malaysia, Thailand och Filippinerna, medan den växer snabbt, släpar betydligt efter användningen i Singapore, Indien och Indonesien, noterade rapporten.

På mogna sjukvårdsmarknader, som USA och Europa, har tjänsteleverantörer skalat upp digitala hälsotjänster i det befintliga ekosystemet business-to-business (B2B).

På framväxande asiatiska marknader, där den privata sjukförsäkringen fortfarande är låg och privata leverantörsgrupper är fragmenterade, har digitala infödda kunnat spela en mer meningsfull roll, konstaterade rapporten.

För att fånga möjligheten kan både leverantörer och digitala infödda erbjuda ett brett utbud av end-to-end-tjänster över digital och personlig vård, sa Bain.

”Digital native företag kan etablera sig som en första kontaktpunkt för vård genom telemedicinappar. Och leverantörer kan, och bör, investera offensivt i digitala möjligheter för att ge mer holistisk tillgång till vård”, heter det i rapporten.

Handla DDOC ETF

Global X Telemedicine & Digital Health UCITS ETF (ETF DDOC) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Handla FDHT ETF

Fidelity Digital Health UCITS ETF ACC-USD (FDHT ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Handla W311 ETF

HANetf HAN-GINS Indxx Healthcare Megatrend Equal Weight UCITS ETF (W311 ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version