Nyheter

Årsbästa av inflöden sedan 2009

Publicerad

den

Starka inflöden till råvaruprodukter

  • Stora aktieflöden till följd av ökat intresse för ETPer inom Robotics och Cybersäkerhet
  • Ökad aptit från förmögenhetsförvaltare
  • ETF Securities, en världsledande aktör inom börshandlade produkter, konstaterar att det stora investerarintresset för råvaror och robot-ETPer resulterade i ökade inflöden för bolaget under 2016.

Höjdpunkter:

Totalt förvaltat kapital (AUM) ökade med runt 5,9 miljarder dollar1, vilket var den bästa utvecklingen sedan 2009. Nettoinflödet i råvaror uppgick till 4,2 miljarder dollar vid årets slut, med ett förvaltat kapital i råvaror på 17,5 miljarder dollar1. Efter tre år av utflöden gick guldet starkt under året med inflöden på nästan 3,5 miljarder dollar1. Även ädelmetaller hade sitt första positiva år sedan 2013 med inflöden på 339 miljoner dollar1.”Softs” levererade inflöden om 657 miljoner dollar1 under 2016, men däremot konstaterades utflöden från energi-ETFer på 240 miljoner dollar1.

På en svagare marknad för aktie-ETFer2 konstaterades inflöden om 246 miljoner dollar1, framförallt drivet av en aptit för produkter som erbjuder exponering mot aktier inom robotics (135 miljoner dollar1) och cybersäkerhet (48 miljoner dollar1).

Inom fixed income noterade ETF Securities inflöden på 243 miljoner dollar1, främst drivet av efterfrågan på produkter som erbjuder en exponering mot tillväxtmarknader (232 miljoner dollar1).

Inflöden till valuta-ETFer uppgick till 120 miljoner dollar1

ETF Securities UCITS ETF-plattform Canvas mottog inflöden om 677 miljoner dollar1

Mark Weeks, CEO på ETF Securities kommenterar: “Vi strävar efter att diversifiera ETF Securities Group per tillgångsslag, geografi och investeringssektor. Jag är glad över att vi utöver det totala förvaltade kapitalet för råvaror, historiskt sett vår hörnsten i bolaget, även levererade en stark tillväxt i vårt sortiment av aktie-, ränte- och valutaprodukter.”

”Omstruktureringen av vårt säljteam som ägde rum för drygt 18 månader sedan har burit frukt, med 800 miljoner dollar i inflöden från förmögenhetsförvaltare, ett huvudmål för oss. Under de kommande åren vill vi dra nytta av de gynnsamma regelverk och branschtrender som fokuserar på lågkostnads-ETFer, Smart Beta och alternativa investeringar.”

Året innehöll även ETF Securities största nettoökning någonsin under en och samma dag på 300 miljoner dollar, samt för en och samma vecka på 750 miljoner dollar.

Dessutom genomfördes den enskilt största valutaaffären någonsin om 160 miljoner dollar – detta från en investerare som säkrade sin exponering mot pundet strax före Brexit-omröstningen.

1. All data vid stängning per den 31 december, 2016
2. Källa: ETFGI

Bakgrundsinformation

ETF Securities – Det intelligenta alternativet

ETF Securities Group är en av världens ledande innovatörer inom börshandlade produkter (ETPer) och erbjuder specialistinvesteringslösningar för investerare runt om i världen, vilket gör det möjligt för dem att på ett intelligent sätt bygga upp och diversifiera sina portföljer.

Vi är pionjärer och utvecklade exempelvis världens första börshandlade guldprodukt.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version