Nyheter

ARKF ETF för företag som arbetar med Fintech

Publicerad

den

ARK Fintech Innovation ETF (NYSEArca: ARKF ETF) ger exponering för fintech-innovationer inklusive mobila betalningar, digitala plånböcker, peer-to-peer-utlåning, blockchain-teknik och riskomvandling. Fonden har en förvaltningskostnad på 0,75 procent. Denna aktivt förvaltade ETF förvaltas av Cathy Woods.

Om ARKF

ARKF är en aktivt förvaltad Exchange Traded Fund (ETF) som söker långsiktig kapitalökning. Det strävar efter att uppnå detta investeringsmål genom att under normala förhållanden främst (minst 80% av dess tillgångar) investera i inhemska och utländska aktierelaterade värdepapper i företag som är engagerade i fondens investeringstema för innovation inom finansiell teknik (”Fintech”).

Ett företag anses vara engagerat i temat Fintech innovation om (i) det hämtar en betydande del av dess intäkter eller marknadsvärde från temat Fintech innovation, eller (ii) det har angett att det huvudsakligen bedriver verksamhet inom produkter och tjänster fokuserade på temat Fintech innovation. Rådgivaren definierar ”Fintech innovation” som introduktionen av en tekniskt aktiverad ny produkt eller tjänst som potentiellt kan förändra det sätt som den finansiella sektorn arbetar på, vilket ARK anser inkluderar men inte är begränsat till följande affärsplattformar:

  • Transaktionsinnovationer
  • Blockchain-teknik
  • Riskomvandling
  • Friktionsfria finansieringsplattformar
  • Kundplattformar
  • Nya mellanhänder

Handla ARKF ETF

ARK Fintech Innovation ETF (NYSEArca: ARKF ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i ARK Fintech Innovation ETF (NYSEArca: ARKF ETF).

Största innehav

ViktFöretagTicker
9.61%SQUARE INC – ASQ
5.33%PAYPAL HOLDINGS INCPYPL
4.59%ZILLOW GROUP INC – CZ
3.79%PINTEREST INC- CLASS APINS
3.73%INTERCONTINENTAL EXCHANGE INICE
3.70%SILVERGATE CAPITAL CORP-CL ASI
3.70%TENCENT HOLDINGS LTD-UNS ADRTCEHY
3.32%SEA LTD-ADRSE
3.23%SHOPIFY INC – CLASS ASHOP
3.14%MERCADOLIBRE INCMELI

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version