Nyheter

ARK lanserar en transparent indexspårande ETF

Publicerad

den

ARK lämnade i går in en ansökan om en ”Transparency ETF. Denna börshandlade fond kommer att spåra ett index, något som är sällsynt för ARK. Tanken med denna indexspårande ETF är att den skall investera i 100 företag som får höga poäng för transparens. Den skall ha ESG -screening och utesluter bland annat, vapen, alkohol och spel.

Här är strategin

Här är innehavet av Transparency Index som den nya ARK ETF kommer att spåra.

Det här ser ut som ARKs version av en ESG ETF, men på ARKs sätt är det utformat för den blanka objektfältet. 100 likaviktade aktier bör vara volatila samtidigt som du undviker ”ESG” -märkning och moraliserande, men givande transparens.

Varför denna ETF är passiv och inte aktivt förvaltad beror sannolikt på att det är ett datadrivet poängsystem och kan det bara lanseras som en indexspårande ETF. Därmed kan ARK lägga tid på att störande innovationer ETFer som Ark Innovation ETF (ARKK).

Handla ARKK

ARK Innovation ETF (NYSEArca: ARKK) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i ARK Innovation ETF (NYSEArca: ARKK). Till IGs ETF Screener

Även CMC Markets erbjuder handel med ARK Innovation ETF (NYSEArca: ARKK)  i form av CFDer. Till  CMC Markets

Det går även att handla ARKK som CFD hos eToro.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version