Nyheter

Ark Invest säljer Tesla

Publicerad

den

Cathie Woods fondbolag Ark Invest sålde under onsdagen aktier i Tesla. Att Ark Invest säljer Tesla fick många att höja på ögonbrynen eftersom Ark Invest har den den högsta riktkursen på Tesla bland de etablerade finanshusen. Cathies utförsäljningar skedde till ett belopp om 178 miljoner dollar. Det framgår av en anmälan hos amerikanska finansinspektionen SEC.

Ark Invest äger emellertid fortfarande aktier för över tre miljarder dollar i Telsa, vilket gör biltillverkaren till fondbolagets i särklass största innehav.

Cathie Wood gjorde sig under 2019 och 2020 ett namn som en av de flitigaste på Wall Street med att ge rosenskimrande framtidsutsikter för Tesla. Riktkursen på 4 000 USD som hon gav under 2019 skulle sedermera visa sig stämma då Tesla efter aktiesplit där en aktie delats ut i form av fem nya nådde över kursen 800 dollar under slutet av 2020. Att Ark Invest säljer Tesla skall emellertid inte tolkas som att det är något fel med aktien.,

Under onsdagen förvärvade nämligen också Ark Invest aktier i den nynoterade kryptovalutamarknadsplatsen Coinbase till ett värde av 246 miljoner dollar till den börshandlade fonden Ark Fintech Innovation ETF (ARKF).

Handla ARKK ETF

ARK Innovation ETF (NYSEArca: ARKK) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i ARK Innovation ETF (NYSEArca: ARKK).

Handla ARKF ETF

ARK Fintech Innovation ETF (NYSEARCA: ARKF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i ARK Fintech Innovation ETF (NYSEARCA: ARKF).

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version