Nyheter

ARK Invest lanserar nya ETFer för kryptovalutaterminer

Publicerad

den

ARK Invest har i samarbete med 21Shares lämnat in ansökningar om två nya börshandlade fonder (ETF) med fokus på kryptovalutaterminer, enligt ett första prospekt daterat den 24 augusti.

En av dessa ETFer kommer exklusivt att investera i Ethereum-terminer och bära tickersymbolen ARKZ. Den andra ETFen, identifierad av tickersymbolen ARKY, kommer att omfatta både Bitcoin- och Ethereum-terminer.

Dessa ansökningar har lämnats in till U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) och väntar på godkännande. Det primära målet för dessa aktivt förvaltade ETFer är att uppnå långsiktig kapitaltillväxt.

Enligt prospektet kommer ARK 21Shares Active Ethereum Futures ETF (ARKZ) att allokera investeringar till standardiserade börshandlade Ethereum-terminskontrakt avräknade i amerikanska dollar. Dessa kontrakt, reglerade av Commodity Futures Trading Commission (CFTC), kommer sannolikt att handlas på börser som Chicago Mercantile Exchange (CME). Dessa fonder kommer inte att investera direkt i kryptovalutor; istället kommer de att söka exponering genom terminskontrakt.

Det är viktigt att inse att dessa fonder inte kommer att ge direkt exponering mot ”spot”-priserna på Ethereum eller Bitcoin, vilket potentiellt begränsar deras förmåga att fullt ut fånga volatiliteten eller potentiella vinster av de underliggande tillgångarna.

Dessa investeringsprodukter medför inneboende risker, inklusive faktorer som ”contango” och ”backwardation” som kan påverka prissättningen och minska avkastningen. SEC:s beslut om dessa ETF-ansökningar kommer att övervakas noggrant, särskilt eftersom tillsynsmyndigheten förbereder sig för att godkänna en rad olika ETFer för kryptovaluta.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version