Nyheter

ARK Innovation ETF köpte aktier i Palantir

Publicerad

den

Cathie Woods Ark Innovation ETF köpte miljoner aktier i Palantir, närmare bestämt 1 200 000 aktier, när aktien sjönk till sitt lägsta pris på nästan 4 månader. Cathie Woods flaggskeppsfond, ARKK ETF passade på att öka i Palantir på onsdagen när aktien backade med 6 procent. ARKK ETF innehar nu 11,8 miljoner aktier i dataföretaget. Palantir såg sitt lägsta stängningskurs på nästan fyra månader på onsdag, till $ 21,88.

Från och med torsdagen innehar den börshandlade fonden 11,8 miljoner aktier i Palantir till ett värde av 258 miljoner dollar. Dataövervakningsföretaget utgör 1,19 procent av Ark Innovation ETF. Palantir steg så mycket som 1,9 procent till 22,30 dollar torsdag morgon.

Dataföretagets aktiekurs har sjunkit med 17 procent under den senaste månaden mitt i en lockup-utgång som föranledde vinsttagande från företagets insiders. I en CNBC-intervju i februari förklarade Wood att hennes Palantir-handel är en långsiktig satsning. Hon berömde också VD Alex Karps plan att förlora kortsiktiga vinster och investera aggressivt i framtiden.

”Det är exakt hur vi investerar. Vi vill att våra företag ska investera aggressivt. Vi vill inte ha vinster nu”, säger förvaltaren till CNBC.

Handla ARKK ETF

ARK Innovation ETF (NYSEArca: ARKK) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i ARK Innovation ETF (NYSEArca: ARKK).

1 kommentar

Populära

Exit mobile version