Nyheter

Argentina devalverar peson och höjer spannmålsexportskatter

Publicerad

den

Förra veckan var en negativ vecka för spannmål. En blandning av stark amerikansk export och devalveringen av den argentinska peson bidrog till att sänka spannmålspriserna i Argentina.

Marknaden tittar på Argentina med den nya presidenten som avbröt nya ansökningar om exportlicenser i måndags. Landets nye president devalverade den argentinska peson ner till 800 ARG/USD att jämföra med de 365 som varden tidigare officiella växelkursen. Argentina höjde vidare exportskatterna med 15 procent.

USAs majsareal under torka är nu 44 procent. I Brasilien är sommarens majsskörd 65,9 procent sådd jämfört med 76,6 procent förra året. Argentinsk majs är 49,3 procent planterad och konditionen förbättrades igen till 40 procent bra eller utmärkt.

På vetefronten och trots den negativa veckan hade vi ett rally i slutet av veckan i USA tack vare stark exportefterfrågan. Storbritannien publicerade officiellt Veteproduktionen 2023 på 14 miljoner ton eller -10 % på årsbasis på grund av lägre yta och lägre avkastning. Detta var redan prissatt

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version