Nyheter

Är du redo att handla råvaror?

Publicerad

den

Så du vill handla råvaror i hopp om att spekulera korrekt och bli rik i processen. Frågan du måste svara är: Är du beredd och redo att lära dig hur den här dynamiska marknaden fungerar?

Råvaror skiljer sig en hel del från råvarumarknaden. Det handlas inte med aktier utan med kontrakt. Varje terminskontrakt har en standardstorlek som bestäms av den terminskurs som den handlar med. Till exempel är kontraktsstorleken för guldfutures 100 troy ounce. Det betyder att när du köper ett guldkontrakt kontrollerar du verkligen 100 troy ounce guld. Om guldpriset stiger med en dollar per troy ounce, kommer det att påverka positionen med 100 USD (1 USD x 100 troy ounce). Du måste därför kontrollera varje råvaru- eller terminskontrakt eftersom var och ett av dem är unikt.

Hur vet du om du är redo att handla terminer? Ställ dig själv dessa frågor för att se om du tror att du är redo.

Råvaror kan vara givande eftersom de är användbara för att utnyttja spekulativa positioner eller säkra mot förluster någon annanstans.

Innan du dyker in i råvarumarknaden är det dock viktigt att förstå hur terminsmarknaderna fungerar och de viktiga skillnader som finns från aktie- eller obligationsmarknaderna.

Hävstång kan förstärka både vinster och förluster i terminspositioner, vilket kan leda till marginalsamtal om marknaden vänder mot dig.

Som med alla marknader är det avgörande att hålla sig till en väldefinierad strategi och hålla dina känslor i schack.

Hur man handlar råvaror

Vinna eller förlora

Många börjar börja handla utan att helt förstå det grundläggande i kontraktet. Futureshandel är ett nollsummesspel. För varje affär finns en vinnare och en förlorare. Många företag och professionella fondförvaltare använder futures för att säkra sina andra positioner. De använder sitt terminskontrakt för att minska risken för sin portfölj. Detta kan vara flygbränslepriserna för ett flygbolag eller guld som produceras av ett gruvföretag som vill fastställa ett specifikt försäljningspris. Medan terminskontrakt skyddar mot nackdelen med prisfluktuationer, begränsar de också potentiella uppgångar.

När du handlar terminer för egen skull är det som att spela på ett kasino. Golvhandlarna, terminsbörsen och några erfarna handlare med djupa fickor vinner på lång sikt. De flesta andra handlare tappar slutligen sitt kapital och lämnar fattigare och besvikna.

Långsiktig framgång i terminshandel kommer från att behärska tre discipliner. Om du är en framgångsrik aktiehandlare känner du förmodligen till dessa regler. Först behöver du en beprövad handelsprocess som fungerar för terminshandel. Därefter kan korrekta money management hjälpa dig att vinna futures trading-spelet. Slutligen, om du låter dina känslor styr din handel, kommer du sannolikt att förlora.

Att försöka behärska dessa tekniker över natten medan man lär sig futures-spelet är dumt. Det skulle vara bättre med att bara ge dina pengar till de erfarna handlarna, eftersom det skulle spara på ditt emotionella slitage. Innan du satsar på terminshandel, var noga med att du är redo att ta itu med dem med mer erfarenhet och framgång.

Handelsplan

Har du en beprövad handelsplan som gäller råvarutrading? Tänk på att du satsar på trenden i ett terminskontrakt där du tävlar med erfarna proffs som använder sin egen handelsplan.

Ställ dig själv dessa frågor för att hjälpa dig att bestämma:

Är din handelsplan inriktad på en lång eller kort tidsperiod? Futureskontrakt finns tillgängliga under många tidsramar och skapar möjligheter som kan utnyttjas.

Använder du teknisk eller fundamental analys eller båda? De flesta traders använder en blandning av båda metoderna, varvid den ena bekräftar den andra.

Har du en speciell kunskap om en terminsmarknad som ger dig en extra fördel? Om du till exempel arbetar inom energibranschen kanske du vet mer än de flesta om de viktiga faktorer som bestämmer energipriset.

Använder du alltid en väldefinierad handelsplan som du följer utan att misslyckas? Disciplinerad handel hjälper till att jämföra spelplanen.

Känner igen din handelsplan igen marknadsutvecklingen? Att handla med trenden är en kärnstrategi för råvaruhandlare.

Fungerar din handelsplan bra i både uppåtgående och nedåtgående marknader? Futures handel är inte beroende av en tjur- eller björnmarknad. Du kan handla på något sätt beroende på trenden i det futuresinstrument du använder.

En väl genomtänkt handelsplan ger dig en fördel. Var noga med att använda den.

Money Management

Money management är nödvändig för att lyckas i all trading. Det är särskilt viktigt i terminshandel på råvarumarknaden.

Är din riskbelöningsmetod tydligt formulerad och implementerad? Vet du till exempel i förväg hur mycket av ditt tillgängliga kapital du är villig att förlora när du handlar futures? Resultatet av denna regel är att säkerställa att din process definierar hur mycket du kan förlora för varje handel och att du verkställer denna regel.

Varje trader betraktar risk ur sitt eget perspektiv. Är du aggressiv eller konservativ? Endera vyn fungerar som en terminshandlare. Var noga med att upprätthålla den synen för varje handel.

Använder du riskminskningstekniker utan att misslyckas? Bevisade tekniker, såsom positioneringsstorlek och stopp loss, är väsentliga. Framgångsrika råvaruhandlare är villiga att erkänna när de har fel och komma ur handeln.

Money management ger verktygen som hjälper dig att maximera dina vinnande affärer och minimera dina förlorande affärer. Det är hemligheten med långsiktig lönsam terminshandel.

Emotionell kontroll

Brist på kontroll över sina känslor är en av de främsta anledningarna till att handlare misslyckas. Rädsla, ångest och girighet är vanliga egenskaper hos alla. Att hålla dem under kontroll är ett pågående arbete. När känslorna tar över kommer dina handelsresultat att drabbas.

Hur utvecklar du förtroende för dina affärer? Använder du magkänsla eller bra forskning? Förtroende baserat på gedigen forskning hjälper till att ta bort känslorna för handelsbeslutet. Att läsa en blogg eller följa någon annans ledning utan att veta varför de handlar en viss råvara är ett recept på misslyckande.

Om du är osäker, handlar du ändå? Att genomföra en dålig affär är värre än att inte handla alls. Spänningen att göra en handel som inte är vettigt uppfyller ingen mening.

När du har en förlust affär, vad är din reaktion? Om du följer din handelsdisciplin och avslutar handeln har du dina känslor under kontroll. Å andra sidan, om du ändrar dig och börjar hoppas på ett bättre resultat, tappar du kontrollen och utsätter dig för en större förlust.

De bästa råvaruhandlarna låter aldrig sina känslor komma in i sin handel. När de misstänker att deras hjärta åsidosätter deras sinne stannar de tills känslan går över. Det tjänar dem bra och kan göra detsamma för dig.

Sammanfattning

Handel med terminer är fylld med risk. Eftersom de allra flesta råvaruhandlarna misslyckas med att göra konsekventa vinster, bör alla som överväger att handla råvaror ta ett steg tillbaka och ställa sig ett antal frågor innan de fortsätter. Om du efter noggrant övervägande vill fortsätta, gör det med vetskap om att du inleder ett spännande företag som kommer att testa din handelsdisciplin till det yttersta.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version