Nyheter

Är detta Europas bästa börs?

Publicerad

den

Den grekiska börsen aspirerar på att bli Europas bästa börs, och är upp 43,3 procent hittills i år. Samtidigt växer Greklands ekonomi dubbelt så snabbt som genomsnittet i Eurozonen. Grekland har länge varit ett sorgebarn, men en stark ekonomi kommer att leda till att de grekiska företagen kommer att kunna investera mer, och skapa utrymme för framtida vinster.

Att annat index som spårar utvecklingen på den grekiska börsen är Dow Jones Greece Index. Detta index hade fram till och med den 4 augusti stigit med 41,10 procent.

Källa: Avanza

Det går att följa utvecklingen på börsen i Aten här,

Att handla grekiska aktier är inte alltid helt enkelt. Det finns ett antal aktier som handlas som depåbevis på de amerikanska börserna. Det går även att investera i börshandlade fonder. Den mest populära av dessa är den i USA hemmahörande Global X MSCI Greece ETF (GREK), men det finns faktiskt två stycken ETFer som är hemmahörande i Europa vilket gör att de är relativt enkla att handla.

Handla GRX ETF

Expat Greece ASE UCITS ETF (GRX ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Handla LYMH ETF

Lyxor MSCI Greece UCITS ETF – Dist är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat Borsa Italiana och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version