Nyheter

APJX ETF investerar i ESG-aktier i Asien-Stillahavsområdet

Publicerad

den

iShares MSCI Pacific ex-Japan ESG Enhanced UCITS ETF USD (Acc) (APJX ETF) investerar i aktier med fokus Social/Environmental, Asia Pacific. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar). MSCI Pacific ex Japan ESG Enhanced Focus tillåter en bred investering med låga avgifter på ca. 118 aktier.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,20 % p.a.. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). iShares MSCI Pacific ex-Japan ESG Enhanced UCITS ETF USD (Acc) är en mycket liten ETF med 4 miljoner GBP-tillgångar under förvaltning. APJX ETF är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Varför APJX?

  1. Syftar till att ge exponering mot en portfölj av aktierelaterade värdepapper från företag inom MSCI Pacific ex-Japan Index och syftar till att överträffa dekarbonisering och andra minimistandarder för ett EU-riktmärke för klimatövergång (CTB) och maximera exponeringen mot emittenter med högre ESG-betyg.
  2. Utesluter företag som är inblandade i kontroversiella, konventionella och kärnvapen, civila skjutvapen, termiskt kol, tobak eller okonventionell olja och gas. Företag som klassificeras som att bryta mot FN:s Global Compact-principer, har en ”Röd” MSCI ESG Controversies-poäng eller inte har bedömts av indexleverantören för en ESG-kontroverspoäng eller en ESG-betyg.
  3. Fonden antar en klassens bästa syn på hållbara investeringar, vilket innebär att det förväntas att fonden kommer att investera i de bästa emittenterna ur ett ESG-perspektiv, baserat på indexets ESG-kriterier.

Investeringsmål

Fonden strävar efter att spåra resultatet för ett index som mäter resultatet för en underuppsättning av aktierelaterade värdepapper i företag inom MSCI Pacific ex-Japan Index och exkluderar företag från moderindex baserat på indexleverantörens miljömässiga, sociala och styrning (“ ESG”) uteslutningskriterier.

Investeringsstrategi

MSCI Pacific ex Japan ESG Enhanced Focus-index spårar stora och medelstora värdepapper i utvecklade länder i Stillahavsregionen, exklusive Japan. Indexet är utformat för att maximera exponeringen för positiva miljö-, sociala och styrningsfaktorer (ESG) samtidigt som koldioxidekvivalentexponeringen för koldioxid och andra växthusgaser minskas.

Handla APJX ETF

iShares MSCI Pacific ex-Japan ESG Enhanced UCITS ETF USD (Acc) (APJX ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och Euronext Amsterdam. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Euronext AmsterdamUSDPCEL
XETRAEURAPJX
SIX Swiss ExchangeUSDPCED
gettexEURAPJX

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
USDUSD CASHCash and/or Derivatives33.29USD
1299AIA GROUP LTDFinancials8.04HK0000069689HKD
CBACOMMONWEALTH BANK OF AUSTRALIAFinancials6.17AU000000CBA7AUD
CSLCSL LTDHealth Care4.96AU000000CSL8AUD
388HONG KONG EXCHANGES AND CLEARING LFinancials3.55HK0388045442HKD
TCLTRANSURBAN GROUP STAPLED UNITSIndustrials3.34AU000000TCL6AUD
NABNATIONAL AUSTRALIA BANK LTDFinancials3.11AU000000NAB4AUD
ANZAUSTRALIA AND NEW ZEALAND BANKINGFinancials2.82AU000000ANZ3AUD
WBCWESTPAC BANKING CORPORATION CORPFinancials2.66AU000000WBC1AUD
NCMNEWCREST MINING LTDMaterials2.55AU000000NCM7AUD

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version