Nyheter

Amundi utökar sitt ESG ETF-sortiment med en japansk fond

Publicerad

den

Amundi har utökat sitt ETF-sortiment för miljö, social och styrning (ESG) med lanseringen av en japansk aktieprodukt. Amundi MSCI Japan SRI UCITS ETF (JARI) är noterat på Deutsche Boerse, XETRA, och Euronext Paris med en total kostnadsgrad (TER) på 0,18 procent.

JARI, som spårar MSCI Japan SRI Filtered ex Fossil Fuels index, består av stora och medelstora japanska aktier. JARIs riktmärke inkluderar en uteslutningsprocess som tar bort företag som har ett betydande engagemang i fossilbränsleindustrin. Målet är att endast inkludera företag som har hög ESG-poäng och även ta bort företag som inte följer MSCIs ESG-värden.

JARI är kapitalviktat och har ett tak på fem procent på emittentvikter. Denna börshandlade fond består av 68 aktier, att jämföra med 320 i moderindexet. Dess största innehav är Nintendo med en vikt på 5,6% före Daikin Industries med 5% och Sony med 4,7%. Tidigare denna månad, i sitt försök att driva hållbara strategier till kunder, bytte den franska kapitalförvaltaren riktmärket för sin S&P 500 ETF till en ESG-version.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version