Nyheter

Amundi slår samman Lyxor Treasury Bond ETF-sortiment

Publicerad

den

Amundi kommer att slå samman tre amerikanska Treasury Bond-sortiment med Lyxor-motsvarigheter samt att halvera avgifterna över hela intervallet.

I ett aktieägarmeddelande sa den franska kapitalförvaltaren att de skulle byta namn på tre Lyxor ETFer till Amundi innan de rullar in sina befintliga, dyrare ETFer i de nymärkta fonderna. Investerare i de sammanslagna Amundi ETFerna kommer att se deras totala kostnadskvoter (TER) minska från 0,14 % till 0,07 % som ett resultat.

Följande ETFer kommer att döpas om till Amundi:

De kommer sedan att absorbera Amundis befintliga sortiment:

Tillsammans kommer de sammanslagna ETFerna att inhysa över 1,6 miljarder USD tillgångar under förvaltning (AUM).

Investerare i det nuvarande Amundi-intervallet kommer att gå från att följa Markit iBoxx $ Treasuries-indexintervallet till Bloomberg Barclays US Treasury-indexintervall.

Amundi sa att investerare kommer att dra nytta av den ökade investeringskapaciteten och stordriftsfördelarna samtidigt som de får exponering mot samma tillgångsklasser.

Den franska kapitalförvaltaren fortsätter att konsolidera sitt produktsortiment efter förvärvet av Lyxor i januari förra året.

Det har slagit samman flera ETFer under de senaste sex månaderna eftersom det ser ut att skärpa greppet som Europas näst största ETF-emittent.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version