Nyheter

Amundi slår samman 3,7 miljarder dollar Lyxor global equities ETF med en ny fond

Publicerad

den

Amundi slår samman sin Lyxor global equities ETF på 3,7 miljarder dollar med en nyskapad delfond inom sitt ETF-sortiment med hemvist i Luxemburg.

I ett aktieägarmeddelande sa Amundi att Lyxor MSCI World (LUX) UCITS ETF skulle slås samman med den nya ETFen, Amundi MSCI World III UCITS ETF, inrymd på Amundi Index Solutions SICAV.

Sammanslagningen förväntas äga rum den 21 april, med den nya ETFen som kommer att inneha de 3,7 miljarder USD-tillgångar under förvaltning (AUM) som för närvarande inryms av Lyxor ETF.

Den nyligen absorberade ETFen kommer att behålla samma produktegenskaper, inklusive avgiften på 0,20 procent och kommer att fortsätta följa MSCI World Net Total Return-index.

Amundi beskrev sammanslagningen som en ”rent administrativ absorption”.

Det kommer inte att ske några förändringar av 2,5 miljarder dollar Amundi MSCI World UCITS ETF (AMEW), som är kvalificerad för den franska skatteomslaget, Plan d’Epargne en Action (PEA).

Det kommer när den franska kapitalförvaltaren fortsätter att se över sitt produktsortiment efter att det slutfört sitt förvärv av Lyxor i januari 2022.

Förra veckan sa Europas största kapitalförvaltare att de skulle stänga tre ETFer som spårar europeiska aktier, inklusive multifaktor- och vetenskapliga betastrategier mitt i lågt AUM.

Amundi har slagit samman flera ETFer under de senaste sex månaderna eftersom det ser ut att dra nytta av större stordriftsfördelar och skärpa greppet som Europas näst största ETF-emittent.

I februari utökade Amundi sitt klimatomställningsindex (CTB) med europeiska småbolags- och Stillahavs-ETFer genom att slå samman befintliga Lyxor-ETFer.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version