Nyheter

Amundi siktar på skalfördelar med de senaste sammanslagningarna av Lyxors fonder

Publicerad

den

Amundi slår samman tre Lyxor ETFer med sina egna strategier eftersom de fortsätter att söka skalfördelar efter förvärvet av sin franska rival i januari.

I ett aktieägarmeddelande sa Amundi att 121 miljoner euro Lyxor Core Euro Government Bond UCITS ETF (CMTX) och 18 miljoner euro Lyxor EuroMTS Covered Bond Aggregate UCITS ETF (LCV) kommer att absorberas av 1 miljard euro Amundi Prime Euro Govies UCITS ETF (PR1R) respektive 106 miljoner euro Amundi Euro Corp 0-1Y ESG UCITS ETF (ECR1).

Dessutom kommer Lyxor STOXX Europe 600 Real Estate UCITS ETF (LEUU) att gå samman med Amundi FTSE Epra Europe Real Estate UCITS ETF (REAL). Alla tre går samman den 18 november.

Aktieägarmeddelandet sade: ”Vi tror att den här sammanslagningen kommer att möjliggöra en större fondstorlek och uppnå skalfördelar i förvaltningen av fonden som direkt kommer investerare till del, samtidigt som vi får exponering mot samma måltillgångsklasser.”

’Efter sammanslagningarna kommer investerare i CMTX att se deras totala kostnadskvot (TER) minska från 0,07 % till 0,05 medan ECB:s avgifter kommer att halveras från 0,165 % till 0,08 %.

Samtidigt kommer investerare i EPRE att se deras TER hoppa från 0,30 % till 0,35 % i den nya ETFen.

En talesperson för Amundi sa i ett uttalande: ”Dessa sammanslagningar är en del av vår naturliga och pågående produktutvärdering och drivs av kundernas efterfrågan. Varje beslut är en del av en omfattande analys och med vår klients bästa i åtanke.”

Det kommer när Amundi slog samman två Lyxor ETF:er med dess Paris-justerade motsvarigheter förra månaden, eftersom det ser ut att nå sitt mål på 40 % ESG ETF:er inom sitt intervall till 2025.

Amundis förvärv av Lyxor för 825 miljoner euro innebär att det hade ett produktutbud på över 300 ETF:er i Europa och en marknadsandel på 14 %, näst efter BlackRock.

I maj började den franska jätten etablera nya ETFer i Irland för att dra nytta av ett effektivt irländskt skattesystem, inklusive ETFer som behandlas som skatteneutrala som andra fondstrukturer som regleras i Irland.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version