Nyheter

Amundi sänker avgifterna för Rysslandsfonder till noll

Publicerad

den

Amundi har blivit den senaste emittenten som sänker avgifterna för Rysslandsfonder till noll eftersom Mokvabörsen fortsätter att vara avstängd.

Företaget bekräftade den 25 mars att det skulle avsäga sig totalkostnadskvoten (TER) på Lyxor MSCI Russia UCITS ETF (RUS) och Lyxor PEA Russie (MSCI Russia IMI Select GDR) UCITS ETF (PRUS) som vardera tar ut 0,65 procent i förvaltningsarvode.

Flytten kommer efter att BlackRock, DWS och Invesco meddelade att de skulle avstå från avgifter efter att ha avbrutit skapandet och inlösenprocessen på sina Rysslands ETFer tidigare denna månad.

I ett uttalande sa Amundi: ”Från och med den 4 mars har fonden avbrutit sitt nettotillgångsvärde (NAV) och teckning och inlösen av sina andelar tills vidare. TER kommer inte att debiteras för denna period. Det betyder att avgifterna för Rysslandsfonder tillsvidare är noll hos Amundi som sedan årsskiftet är den formella ägaren av Lyxor också.

Vad händer med Rysslands ETFerna?

Alla Rysslandsfokuserade ETFer i Europa avbröt handeln med primärmarknaden i början av mars på grund av att Ryssland eskalerade konflikten i Ukraina. Moskvabörsen stängde den 25 februari och utländska investerare förbjöds att sälja sina investeringar.

Sekundärmarknadshandeln med RUS stoppades därefter efter att börser över hela Europa slutade handla på alla ryska ETFer.

Moskvabörsen öppnade delvis igen förra veckan och kommer att utöka den begränsade handeln till alla aktier idag, 28 mars, i ytterligare en förkortad session.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version