Nyheter

Amundi lanserar klimatfond som backas upp av finska Ilmarinen

Publicerad

den

Amundi, Europas största kapitalförvaltare och den ledande europeiska ETF-leverantören, tillkännager idag expansionen av sitt klimat-ETF-erbjudande med Amundi MSCI Europe Climate Action UCITS ETF. Lanseringen stöds av en initial investering på över 500 miljoner euro från Ilmarinen, Finlands största privata arbetspensionsförsäkringsbolag.

Amundi MSCI Europe Climate Action UCITS ETF följer ett index utformat för att identifiera europeiska företag som bedöms vara de 50 % främsta sektorsledarna när det gäller deras positionering och agerande i förhållande till klimatomställningen. Indexmetoden använder sig av mätvärden som kolintensitet, vetenskapsbaserade mål, klimatriskhantering och intäkter för att bedöma, rangordna och välja de ledande företagen. Indexet sållar också bort företag som är involverade i kontroversiella vapen, tobak, termisk kolbrytning, oljesand och kärnvapen.

Amundi MSCI Europe Climate Action UCITS ETF belönar företag i den reala ekonomin som vidtar positiva åtgärder i kampen mot klimatförändringar, samtidigt som investerare ger ett alternativ från ESG och Climate ETFer kopplade till Paris-Aligned (PAB) och EU Climate Transition (CTB) riktmärken.

Ilmarinen, som tillhandahåller pensionsförsäkringar för cirka 1,1 miljoner människor och har cirka 57 miljarder euro i investeringstillgångar, har gjort hållbarhet och ansvar till en integrerad del av företagets filosofi och investeringsstrategi i mer än ett decennium.

Juha Venäläinen, Senior Portfolio Manager på Ilmarinen, sa: ”Amundi MSCI Europe Climate Action UCITS ETF-investeringen kommer att uppnå en Europaexponering i Ilmarinens passiva aktieportfölj mot företag som vi tror har en chans att prestera bättre än sina konkurrenter när affärsmiljön förändras. på grund av klimatuppvärmningen. Vi tror att för investerare erbjuder dessa företag en mer lönsam investering på lång sikt än deras konkurrenter”.

Gaëtan Delculée, chef för Amundi ETF, Indexing och Smart Beta Sales, tillade: ”Vi är glada över att Ilmarinen återigen har samarbetat med Amundi med denna initiala investering på över 500 miljoner euro. Båda organisationerna har en historia av ansvarsfulla investeringar och engagerar sig konstruktivt med företag i klimatomställningen. Vi är stolta över att utöka vårt ETF-erbjudande med en bred exponering mot företag som vidtar verkliga åtgärder för att skydda vår gemensamma framtid.”

Amundi MSCI Europe Climate Action UCITS ETF lägger till Amundis befintliga utbud av mer än 30 klimat-ETFer i linje med målen i Parisavtalet, och syftar till att ge investerare ett mer flexibelt alternativ för ansvarsfulla investeringar utöver en enstaka strategi som passar alla. .

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version