Nyheter

Amundi expanderar SRI-sortiment med ny ETF för tillväxtmarknaden

Publicerad

den

Amundi ETF har utökat sitt SRF-ETF-sortiment med lanseringen av Amundi Index MSCI Emerging Markets SRIUCITS ETF DR. Amundi expanderar SRI-sortiment med ny ETF för tillväxtmarknaden.

Med löpande förvaltningskostnader på endast 0,25 procent är detta den mest konkurrenskraftiga ETF på den europeiska marknaden som spårar MSCI Emerging Markets SRI-index.

Investerare tar i allt större utsträckning hänsyn till ESG

Investerare tar i allt större utsträckning hänsyn till ESG-överväganden i sina beslut om portföljallokering, och det finns en ökande aptit för färdiga investeringar som är klara att använda, vilket också minskar nivån på spårningsfelet, så kallad tracking error.

Denna lansering ökar omfattningen av Amundi ETF: s SRI-sortiment, som redan innehåller tre aktie ETF som exponeras för MSCI Europe SRI, MSCI USA SRI och MSCI World SRI-index och två obligations ETF SRI-index för euronominerade och amerikanska företagsobligationer.

Fannie Wurtz, VD, Amundi ETF, Indexing och Smart Beta säger: ”Den här nya noteringen följer på från Amundis ambitiösa treåriga ESG-handlingsplan som meddelades i oktober och visar vårt engagemang för att möta investerarnas ökande efterfrågan på passiva lösningar från ESG på Konkurrenskraftig prissättning. Vi kommer även fortsättningsvis att utnyttja Amundis interna forsknings- och analysmöjligheter för att bygga skräddarsydda ESG-lösningar hand i hand med investerare. ”

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version