Nyheter

Amplify ETF lanserar Amplify BlackSwan ISWN ETF

Publicerad

den

På tisdagen tillkännagav Amplify ETFs lanseringen av Amplify BlackSwan ISWN ETF (NYSE Arca: ISWN). Det är en indexbaserad ETF som syftar till att säkra mot betydande förluster. Detta samtidigt som den fortfarande deltar i den obegränsade uppsidan för internationella aktier. ISWN investerar i en kombination av två lågkorrelerade tillgångar, amerikanska statspapper och långfristiga optioner (LEAPS) på MSCI EAFE.

ETFen utökar företagets svit av BlackSwan ETF till att omfatta internationell exponering. ISWN kompletterar Amplify BlackSwan Growth & Treasury Core ETF (NYSE Arca: SWAN). SWAN ETF lanserades 2018 och har lockat till sig mer än 750 miljoner dollar i förvaltningstillgångar. SWAN har en bevisad historia av att mildra nedsidan och delta i uppåtgående marknader.

”ISWN ger investerare möjlighet att utöka sina portföljer på marknader utanför USA, så att de kan hantera internationell aktierisk samtidigt som de förblir investerade”, säger Christian Magoon, VD för Amplify ETF.

Riskreducerande produkter

”Som aldrig förr har det senaste året visat behovet av riskreducerande produkter som inte bara syftar till att skydda investerarportföljer utan låter dem förbli investerade. Vi är glada att kunna erbjuda investerare inhemsk och internationell exponering med denna beprövade och kraftfulla investeringsfilosofi. ”

ISWN söker investeringsresultat som motsvarar S-Network International BlackSwan Index (Index). Indexets strategi strävar efter exponering mot MSCI EAFE (utan konstgjord tak) samtidigt som den skyddar mot betydande förluster. Cirka 90% av ISWN investeras i amerikanska statspapper med en riktad löptid på 10 år. 10% investeras i EFA ETF LEAP-optioner i form av in-the-money-optioner.

Teorin om svarta svanar har beskrivits av Nassim Taleb, prop trader på Wall Street, matematiker, professor vid Oxford University och Polytechnic Institute of New York University. Han är en före detta hedgefondsförvaltare, som under åren 2007 till 2010 gjorde sig en förmögenhet på det han kallar för ”svarta svanar”Hans bok om svarta svanar beskrivs av Sunday Times som en av de tolv viktigaste böckerna sedan Andra Världskriget.

Black Swan handlare är investerare som har en placeringsstrategi som innebär att de letar efter låga sannolikheter, att de investerar i händelser som är osannolika men just därför kommer att ge en enorm avkastning om de inträffar.

Denna typ av investerare presenterades i både Michael Lewis bok ”The Big Short” (nu också en stor spelfilm) och Nassim Taleb bok ”Fooled by Randomness.” 

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version