Nyheter

American Airlines aktier stiger på bättre prognoser för andra kvartalet

Publicerad

den

Transportföretaget är redo att rapportera resultat den 22 juli innan marknaden öppnas. Efterfrågan på flygresor hjälper till att lyfta flygbolagen ur sin värsta kris någonsin. American Airlines aktier ökade efter att flygbolaget prognostiserat bättre prognoser och en lägre förlust än vad som tidigare beräknats för andra kvartalet, det senaste tecknet på att flygbolagen återhämtar sig från Coronaviruspandemin.

Den Fort Worth, Texas-baserade flygplansoperatör sade på tisdagen att man förväntar sig att få ett ”litet” resultat före skatt för andra kvartalet. Man sa att det sannolikt kommer att rapportera resultat som sträcker sig från en nettoförlust på 35 miljoner dollar till ett nettovinst på 25 miljoner dollar för de tre månaderna som slutade 30 juni. Exklusive nettospecialposter förväntar man sig en nettoförlust på upp till 1,2 miljarder dollar och en justerad aktieförlust på mellan $ 1,67 och $ 1,76. Det jämförs med analytikernas uppskattningar av $ 2,44 per aktie.

Flygresandet har ökat med 82 procent

Flygresandet har studsat kraftigt sedan våren, då Covid-19-vacciner rullade ut runt USA och tjänstemän tog bort restriktioner som stängde attraktioner från matsal inomhus till temaparker. American sa att bolaget flög 44 miljoner passagerare under andra kvartalet, en ökning med 82% från de första tre månaderna 2021, men fortfarande under 2019-nivåerna.

Intäkterna för kvartalet som slutade förra månaden var sannolikt 37,5% under samma period 2019, då det genererade 11,96 miljarder dollar, jämfört med en tidigare uppskattning av en nedgång på 40%.

American Airlines sa att de förväntar sig att den dagliga kontantbyggnadsgraden kommer att uppgå till cirka 1 miljon dollar per dag, det första positiva kvartalet sedan pandemin startade. Amerikanska flygbolag har ibland kämpat för att möta den snabba ökningen av reseefterfrågan.

Sedan mars 2020 har flygbolagen avsatt 54 miljarder dollar i federalt lönehjälp i utbyte mot att inte säga upp arbetstagare. American och dess konkurrenter uppmuntrade tusentals anställda att ta förtidspension eller tjänstledigheter förra året. Det har bidragit till personalbrist som har dykt upp i vissa arbetsgrupper som kundtjänstagenter och piloter.

American Airlines, å sin sida, trimmade sitt schema för första halvan av juli med 1% och avbokade flygningar förra månaden delvis på grund av brist på utbildade och tillgängliga piloter eller annan personal.

”Att återställa tjänsten så snabbt som svar på en oöverträffad efterfrågetillväxt är oerhört komplicerat”, skrev Isom och Parker. ”Men American Airlines ökar för tillfället, och resultaten bevisar det.” American Airlines är planerat att rapportera kvartalsresultat den 22 juli innan marknaden öppnas.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version