Nyheter

Allt fler investerare väljer ansvarsfulla, ESG-investeringar

Publicerad

den

Socialt ansvarsfulla investeringar och miljö-, social- och förvaltningsfonder (ESG) kan upprätthålla sin snabba tillväxttakt eftersom investerare med hög nettovärde överväger att fördubbla investeringarna i effekter.

Enligt en nyligen genomförd undersökning utförd av Barclays Private Bank och forskningsföretagen Campden Wealth och Global Impact Solutions Today, uppgav över tre femtedelar av respondenterna, som inkluderade individer och family office med en nettovärde på över 876 miljoner dollar, att Coronaviruset hade uppmuntrat dem att utvidga sin riskbedömning till att inkludera fler miljömässiga, sociala och styrande faktorer i sin portfölj, rapporterar Private Equity News.

Följaktligen beräknas den genomsnittliga portföljallokeringen för att investera i positiva och sociala effekter ansträngningar till nästan att fördubblas till 35% fram till 2025 från 20% år 2019.

Betonade effekterna av klimatförändringar

Nästan nio av tio av de tillfrågade betonade effekterna av klimatförändringar som ett viktigt inflytande i deras investeringsval. Dessutom sa en fjärdedel av deltagarna att de tror att stödjande projekt som kommer att göra världen till en bättre plats kan förbättra avkastningen och riskprofilerna.

”Investerare utmanas att på ett säkert sätt styra sin familjs liv och deras portföljer genom störningarna 2020, och det betyder att de har fler diskussioner om framtiden”, säger Damian Payiatakis, chef för hållbar och effektinvestering hos Barclays Private Bank.

Covid-19-pandemin har varit en viktig katalysator i det sätt som investerare omvärderar sina investeringsportföljer. Nästan hälften av deltagarna tror att investeringsbeteenden inte kommer att återgå till det normala även efter att koronaviruskrisen har passerat, medan 64% pekar på ytterligare aktivism från aktieägarna.

”Familjer överväger effekterna av sitt kapital och sedan i allt högre grad vidtar åtgärder genom att avsätta mer för att lösa våra brådskande globala samhälls- och miljöfrågor,” tillade Payiatakis. ”Vi ser att investerare som vill göra detta skifte letar efter vägledning för att navigera i det snabbt växande fältet och för att få tillgång till högkvalitativa möjligheter som kan leverera ekonomiskt och med positiva resultat.”

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version