Nyheter

Alerian Midstream Energy Dividend ETF säger att momentum kvarstår

Publicerad

den

Alerian Midstream Energy Dividend UCITS ETF (MMLP) Forskningsdirektör Stacey Morris berättar för Proactive att indexet har ökat med 50 procent på en netto totalavkastningsbasis sedan november 2020,. Hon förväntar sig att momentum kvarstår i midstream segmentet.

Morris förklarar att den senaste uppgången till stor del beror på en kombination av vaccinutveckling, inflation som gynnar energisektorn och fortsatta stigande oljepriser. Morris förklarar varför hon förväntar sig att sektorn kommer att ta upp ännu mer och gå in i de närmaste månaderna.

Om Alerian Midstream Energy Dividend UCITS ETF

Alerian Midstream Energy Dividend UCITS ETF är en UCITS-kompatibel Exchange Traded Fund med säte på Irland. Fonden strävar efter att ge diversifierad exponering till energibolag som är involverade i bearbetning, transport och lagring av olja, naturgas och naturgasvätskor. Den investerar på den amerikanska och kanadensiska marknaden. Fonden följer ett utdelningsviktat index baserat på den likvida, utdelningsdelande delen av den amerikanska och kanadensiska energiinfrastrukturmarknaden. Indexet inkluderar MLP och C-Corps.

Handla MMLP

Alerian Midstream Energy Dividend UCITS ETF noteras på den tyska börsen, på Xetra. Det gör att det går att köpa andelar i denna fond genom de flesta svenska nätmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version