Nyheter

Aktivt förvaltade ETFer kan se inflöden på en biljon dollar de närmaste åren

Publicerad

den

Aktivt förvaltade ETFer kan komma att se kapitalinflöden på 1 biljon dollar de närmaste åren, säger marknadsanalytiker. Aktiv förvaltning har onekligen sitt ögonblick just nu.

Det som många ansåg vara ett lämpligt segment för professionell investering har sett en återupplivning bland 2020:s aldrig tidigare skådade marknadsvolatilitet, vilket banar väg för vad som kan vara en biljon dollar av den börshandlade fondindustrin, sade en tjänsteman på New York Stock Exchange.

”Det har bara varit ett enormt år och det har gått ett år om möjligheter”, sa Douglas Yones, NYSE:s chef för börshandlade produkter, till CNBC: s ”ETF Edge”. Amerikanska börshandlade fonder har ackumulerat cirka 2 miljarder dollar per dag i nettokassaflöde sedan nedgången i mars, sa Yones. Aktiv förvaltning har sett cirka 45 miljarder dollar i inflöden hittills, nästan dubbelt så mycket som 2019, tillade han.

Hälften av alla ETFer som lanserats i år har varit aktivt förvaltade

”Om man tittar på alla ETF: er som lanserades i år var hälften av dessa aktivt förvaltade ETF:er,” både transparenta och halvtransparenta, sa Yones. ”Det handlar om att aktiva förvaltare kommer till ETF-marknaden och verkligen visar sitt värde.”

”Jag förväntar mig att de närmaste sex månaderna kommer att se dubbelt, kanske tredubbla antalet halvtransparenta ETF: er kommer in i bilden”, sa han. ”Det är de största aktiva förvaltarna i världen. De vill ha möjlighet att utnyttja denna tillväxtmarknad. De ser ETFer växa dramatiskt och det är ett bättre sätt att skydda deras alfa.”

Mer omsättningsbara än fonder, och med lägre kostnader, högre skatteeffektivitet och potentialen för global distribution, börjar ETF att på allvar bryta mot den långvariga strukturen, säger Yones. ”Ingen av oss har den kristallkula, men vi tror att vi planterar en skog, om du vill”, sa han.

”Kanske är det inte en tidsram på sex månader eller ett år, men i slutändan tror vi att en stor del av den aktivt förvaltade fonderna kommer att flytta in i ETF [format]. … Jag tror inte att det är orimligt att säg att det kommer att finnas en biljon dollar i aktivt förvaltade ETF under det kommande året eller två. Jag tycker det är ett rimligt mål. Vi ser det hända.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version