Nyheter

Aktiva ETFer köper aktier i Coinbase

Publicerad

den

Kryptobörsoperatören Coinbase (NASDAQ: COIN) började handlas, men Bitcoinbörsen finns redan i flera börshandlade fonder. Aktivt förvaltade ETFer kan göra detta, men de indexbaserade fonderna fortfarande väntar på att köpa aktier i Coinbase. Det tidigaste som kommer att hända för de flesta passiva fonder är nästa vecka.

Amplify Transformational Data Sharing ETF (BLOK) är en av de tidiga ETFna a att köpa Coinbase-aktien. Enligt Amplify är ”BLOK en aktivt förvaltad ETF som strävar efter att ge totalavkastning genom att investera minst 80% av sina nettotillgångar i aktier i företag som är aktivt involverade i utveckling och användning av blockchain-teknik.” Amplify klassificerar varje företag som ingår i indexet antingen som ”kärna” eller ”sekundärt” baserat på hur nära knuten företagets verksamhet är till blockchain-utveckling.

Några andra välkända aktivt förvaltade ETF:er finns också i Coinbase

Cathie Woods fonder har köpt aktier för cirka 352 miljoner dollar i den största amerikanska kryptovalutabörsen Coinbase Global Inc. under två dagar, eftersom aktiens turbulenta start fortsätter. Så är till exempel ARK Innovation ETF (NYSEArca: ARKK) är redan en betydande Coinbase-ägare.

”Företag inom ARKK inkluderar de som förlitar sig på eller drar nytta av utvecklingen av nya produkter eller tjänster, tekniska förbättringar och framsteg inom vetenskaplig forskning relaterade till områdena DNA-teknik (” Genomisk revolution ”), industriell innovation inom energi, automatisering och tillverkning (’Industriell innovation’), den ökade användningen av delad teknik, infrastruktur och tjänster (’Next Generation Internet’) och teknik som effektiviserar finansiella tjänster (’Fintech Innovation’), ”enligt ARK Invest.

Data indikerar ARK-paradexponering hos en annan börsoperatör, kanske för att göra plats för Coinbase. Separat har Arks fonder sålt aktier i New Yorks Stock Exchanhes ägare Intercontinental Exchange Inc. under två på varandra följande sessioner. Ark Invest sålde även aktier i Tesla för att köpa aktier i Coinbase.

Inte överraskande är ARK Fintech Innovation ETF (NYSEARCA: ARKF) också ett exempel på en ETF som var tidig ute med att köpa aktier i Coinbase.

Den aktivt förvaltade ARKF investerar i värdepapper från företag som ARK tror flyttar finansiella tjänster och ekonomiska transaktioner till teknikinfrastrukturplattformar, vilket i slutändan revolutionerar finansiella tjänster genom att skapa enkelhet och tillgänglighet samtidigt som kostnaderna minskar.

Handla Coinbase

Coinbase (NASDAQ: COIN) listas på Nasdaq i USA. Det betyder att det går att handla aktier i Coinbase (NASDAQ: COIN) genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Handla ARKK

ARK Innovation ETF (NYSEArca: ARKK) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i ARK Innovation ETF (NYSEArca: ARKK).

Handla ARKF

ARK Fintech Innovation ETF (NYSEARCA: ARKF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i ARK Fintech Innovation ETF (NYSEARCA: ARKF).

Handla BLOK

Amplify Transformational Data Sharing ETF (NYSEArca: BLOK) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i Amplify Transformational Data Sharing ETF (NYSEArca: BLOK).

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version