Nyheter

Aktiemarknaden faller då oljepriset rasar

Publicerad

den

Den amerikanska aktiemarknaden faller, detta efter att vi under torsdagen såg en sättning i oljepriset som fick energisektorn att backa. Samtidigt avstod aktiehandlarna att köpa sjukvårdsaktier eftersom Trumpadministrationen gick till omröstning om upphävande av Obamacare. Aktiemarknaden faller då oljepriset rasar

S & P 500 Index, tillsammans med börshandlade fonder som SPDR S & P 500 ETF (NYSEArca: SPY), iShares Core S & P 500 ETF (NYSEArca: IVV) och Vanguard 500 Index (NYSEArca: VOO) handlades ned under torsdagen. Sämre gick det emellertid för energisektorn som sjönk med 2,2 procent efter det att priset på West Texas Intermediate råoljeterminer backade till 45,6 USD per fat. Fallet kom efter ökade bekymmer över ett globalt överutbud trots OPECs tidigare produktionsavtal.

Starka Q1 rapporter höll emot

Starka Q1 rapporter gjorde emellertid att de flesta andra sektorer stod emot bra, även om viss oro finns över den senaste tidens svagheter, till exempel inflation, konsumtion och ekonomisk tillväxt. Inkomsterna är fortfarande mycket stabila, och det är av den anledningen investerarna har haft tiden att se över den mer mjuka ekonomiska datan.

Bland övriga orosmoln fanns en marknadsosäkerhet för hur lagstiftarna skulle rösta om upphävandet av Affordable Care Act också känt som Obamacare. Att lagförslaget sedan passerade anses som en stor seger för Donald Trump. Upphävandet av Obamacare kommer emellertid att skickas vidare till den amerikanska senaten och det är inte säkert att senatorerna låter det gå genom, de kan mycket väl skicka tillbaka lagförslaget. Av denna anledning har vi inte sett några större reaktioner på aktiekurserna i sjukvårdsaktierna.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version