Nyheter

ABTC ETF en Bitcoinfond som planterar träd i Madagaskar

Publicerad

den

Accelerate Carbon-Negative Bitcoin ETF (TSX: ABTC ETF) försöker ge investerare exponering för utvecklingen av bitcoin.

Accelerate har för avsikt att binda över 100 procent av de beräknade koldioxidutsläppen som kan hänföras till bitcoin-transaktioner som ABTC indirekt utsätts för genom att finansiera avkarboniseringsinitiativ inklusive dess globala trädplanteringsprogram.

Accelerate Carbon-Negative Bitcoin ETF (TSX:ABTC) är till för investerare som söker exponering för bitcoins prestanda på ett miljövänligt sätt och kan tolerera en hög nivå av investeringsrisk.

En koldioxidnegativ bitcoin ETF

Alberta-baserade fintechföretaget Accelerate går in på Kanadas lukrativa ETF-marknad med en bitcoin ETF som försöker minska världens koldioxidutsläpp.

Accelerate Carbon-Negative Bitcoin ETF (ABTC) kommer att investera i bitcoin-terminerna. Men det som gör detta intressant är att fonden har för avsikt att kompensera bitcoins höga koldioxidavtryck genom att plantera massor av träd.

Dessa träd kommer att planteras med hjälp av ett annat företag som heter H3M, som kommer att få 10 procent av ABTCs 0,69 procent förvaltningsavgift. H3M har för avsikt att plantera mangroveträd på Madagaskar.

Bitcoin ETFer är relativt nya i Kanada, efter att ha fått regulatorns grönt ljus först i april 2024. Men marknaden har vuxit snabbt och har tillgångar på mer än 2,5 miljarder dollar. De ledande leverantörerna är Coinshares (med 3iQ) och Purpose.

Accelerate är den fjärde bitcoin ETF-leverantören i Kanada.

Handla ABTC ETF

Accelerate Carbon-Negative Bitcoin ETF (TSX: ABTC ETF)finns endast att handla i Kanada. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i ABTC ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med Accelerate Carbon-Negative Bitcoin ETF (TSX: ABTC ETF) i form av CFDer. Till AvaTrade.

Även IG erbjuder emellertid handel i Accelerate Carbon-Negative Bitcoin ETF (TSX: ABTC ETF). Till IGs ETF Screener.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version