Nyheter

6PSK ETF investerar på emerging markets efter fundamentala faktorer

Publicerad

den

Invesco FTSE RAFI Emerging Markets UCITS ETF Dist (6PSK ETF) syftar till att ge investerare investeringsresultat som före kostnader motsvarar pris- och avkastningsprestanda för FTSE RAFI Emerging Markets Nettotalsavkastningsindex (ett index viktat med en sammansättning av grundläggande faktorer) i amerikanska dollar termer genom att så långt det är praktiskt möjligt hålla alla indexets beståndsdelar i sin respektive viktning. Portföljen följer indexets årliga översikt (i mars varje år).

FTSE Research Affiliates Fundamental Index Series® väger indexbeståndsdelar som använder specifika grundläggande faktorer snarare än marknadsvärde. Vid granskningen baseras därför vikterna inte på prisvärderingar som fastställts av marknaden. Granskningen av FTSE RAFI-indexserien och beräkningen av ett företags grundläggande viktning görs med hjälp av följande faktorer som återfinns i ett företags årliga avkastning: Försäljning (i genomsnitt under de senaste fem åren), Kassaflöde (i genomsnitt över föregående år) fem år), bokfört värde (vid granskningsdatumet) och utdelning (totalt utdelningsutdelning under de senaste fem åren).

Denna börshandlade fond handlas även under kortnamnen PEHH, PSRM och PEH på vissa börser. Utdelningen i fonden delas ut till investerarna kvartalsvis. Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,49% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexkomponenter (full replikering). Invesco FTSE RAFI Emerging Markets UCITS ETF är en liten ETF med 35 miljoner euro i förvaltning. Denna ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Investeringsstrategi

FTSE RAFI-indexet Emerging Markets spårar resultatet av det största Rafi-grundvärdet som valts bland de stora bolagen och medelstora företagskomponenterna i FTSE RAFI-indexet för Emerging Markets.

RAFI Fundamental Index. En icke-prisvägd indexstrategi som syftar till att leverera överavkastning jämfört med det cap-vägda riktmärket genom att använda grundläggande mått på företagsstorlek för att systematiskt balansera mot marknadens ständigt skiftande förväntningar

Handla 6PSK ETF

Invesco FTSE RAFI Emerging Markets UCITS ETF Dist (6PSK ETF) är en europeisk börshandlad fond är en europeisk börshandlad fond som handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Paris och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaTicker
Stuttgart Stock ExchangeEUR6PSK
Borsa ItalianaEURPEH
Euronext ParisEURPEH
London Stock ExchangeGBXPSRM
London Stock ExchangeGBP
SIX Swiss ExchangeUSDPEHH
XETRAEUR6PSK

Största innehav

NamnISINVikt %
TAIWAN SEMICONDUCTOR MANUFAC TWD10TW00023300083.46%
CHINA CONSTRUCTION BANK-H CNY1CNE1000002H12.96%
HON HAI PRECISION INDUSTRY TWD10TW00023170052.84%
IND & COMM BK OF CHINA-H CNY1CNE1000003G12.71%
ITAU UNIBANCO HOLDING S-PREF BRL 0.0000 PFDBRITUBACNPR12.56%
GAZPROM PJSC RUB5RU00076616252.36%
SBERBANK OF RUSSIA PJSC RUB3RU00090295402.19%
PETROBRAS – PETROLEO BRAS-PR BRL NPV PFDBRPETRACNPR62.03%
INVESCO MSCI SAUDI ARABIAIE00BFWMQ3311.94%
ALIBABA GROUP HOLDING LTD USD0.000003125KYG0171911421.94%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version