Nyheter

5XYE ETF är en likaviktad satsning på Cloud Computing

Publicerad

den

HANetf HAN-GINS Cloud Technology Equal Weight UCITS ETF (5XYE ETF) investerar i aktier i företag som satsar på Cloud Computing. Innehaven är likaviktade och har sin hemvist i hela världen. Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,59% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (provtagningsteknik). HANetf HAN-GINS Cloud Technology Equal Weight UCITS ETF är en liten ETF med 21 miljoner GBP-tillgångar under förvaltning. 5XYE ETF är äldre än 1 år och har sitt hemvist i Irland.

HAN-GINS Cloud Technology Equal Weight UCITS ETF (5XYE ETF) är en UCITS-kompatibel börshandlad fond med säte i Irland.

Fonden följer Solactive Cloud Technology Equal Weight Index och strävar efter att ge lika viktad tillgång till företag med betydande exponering för molntjänster. Detta kommer att omfatta företag från tre subteman, Infrastructure as a service (IaaS), Platform as a service (PaaS) och Software as a Service (SaaS). Indexet använder en grundläggande ESG -skärm för att utesluta företag med exponering för kontroversiella vapen och som har låg exponering för fossila bränslen.

Bred exponering för en blomstrande industri

Antagandet av molntjänster fortsätter att växa med en övergång från traditionell programvara och infrastruktur till mjukvara som en tjänst och infrastruktur som en tjänst när företag blir mer digitala i sin strategi. En ökande efterfrågan på molnvärda applikationer som videokonferenser har accelererats av Covid-pandemin.

Få tillväxt mer effektivt genom likaviktning

5XYE undviker koncentration i större bestånd genom att använda en metod med lika viktning. Detta gör det möjligt för mindre men innovativa företag att bättre bidra till 5XYEs prestanda.

ESG -Screening

5XYE inkluderar endast företag som följer FN:s Global Compact -principer, som inte är inblandade i kontroversiella vapen och som har låg fossilbränsleexponering.

Handla 5XYE ETF

HANetf HAN-GINS Cloud Technology Equal Weight UCITS ETF (5XYE ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXSKYP
Borsa ItalianaEURSKYY
London Stock ExchangeUSDSKYY
SIX Swiss ExchangeCHFSKYY
XETRAEUR5XYE

Största innehav

VärdepapperValutaLandRegion
MONTNETS CLOUD TECH CNY 1CNHCNAsia
DATADOG INC  USD 0.00001USDUSNorth America
INFORMATION SE USD 0.0001USDUSNorth America
QAD INC-A USD NPVUSDUSNorth America
BEIJING SINNET TECH CNY 1CNHCNAsia
NOKIA OYJ EUR NPVEURFIEurope
RESMED INC-CDI AUD NPVAUDUSNorth America
ALPHABET INC-CL USD 0.001USDUSNorth America
F5 NETWORKS INC USD NPVUSDUSNorth America
TELKOM INDONESIA P IDR 50IDRIDAsia

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version