Nyheter

540J ETF de 40 viktigaste aktierna i Schweiz

Publicerad

den

Amundi MSCI Switzerland UCITS ETF EUR (C) (540J ETF) försöker replikera utvecklingen av MSCI Switzerland Index så nära som möjligt, oavsett om trenden är stigande eller fallande. Denna ETF gör det möjligt för investerare att dra nytta av en exponering mot cirka 40 ledande aktier på den schweiziska marknaden, med en enda transaktion.

Beskrivning av Amundi MSCI Switzerland UCITS ETF EUR (C)

Amundi MSCI Switzerland UCITS ETF EUR (C) investerar i aktier med fokus på Schweiz. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,25 % p.a. Fonden replikerar utvecklingen av det underliggande indexet syntetiskt med en swap. Amundi MSCI Switzerland UCITS ETF EUR (C) har tillgångar på 112 miljoner GBP under förvaltning. 540J ETF är äldre än 3 år och har sin hemvist i Luxemburg.

Handla 540J ETF

Amundi MSCI Switzerland UCITS ETF EUR (C) (540J ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och Euronext Paris. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEUR540J
Euronext ParisEURCSW
SIX Swiss ExchangeEURCSWE
XETRAEUR540J

Största innehav

VärdepapperVikt %
NESTLE SA-REG22,08
ROCHE HLDG AG-GENUSS16,02
NOVARTIS10,86
ZURICH INSURANCE GROUP AG3,9
UBS GROUP AG3,88
RICHEMONT CIE FIN-R3,81
LONZA AG-REG3,61
ABB LTD3,36
SIKA AG-BR2,85
GIVAUDAN2,6

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version