Nyheter

42 procent av investerarna köper tematiska fonder

Publicerad

den

Tematiska fonder blir allt mer populära bland privata investerare. Tematiska ETFer blir alltmer den mest populära ETF-typen bland privata investerare.

En undersökning från HANetf av 1 097 privata investerare fann att 42 procent av investerarna som använder ETFer är investerade i tematiska ETFer, med populära teman inklusive ren energi, blockchain och medicinsk cannabis.

Detta var bara något efter de som investerade i ETFer för att få tillgång till ett brett marknadsindex (45 procent), som FTSE 100.

Sektor ETFer var de tredje mest investerade i, med 35 procent av investerarna som uppgav att de hade investerat i dem, medan 20 procent var investerade i ädelmetallfokuserade ETCer som guld.

Europeiska ETFer ser 12 procent nedgång i AUM trots inflöden

ETF-investerare tillfrågades också hur de fick tillgång till ETFer, där 53 procent uppgav att de använde en investeringsplattform, medan 34 % gör det genom sin förmögenhetsförvaltare eller finansiella rådgivare.

Tom Bailey, chef för ETF-forskning på HANetf, sa: ”Investerare har länge försökt att få exponering mot aktier som kommer att dra nytta av megatrender som omformar vår värld. Tematiska fonder ger en enkel och lättillgänglig lösning för investerare som vill investera på detta sätt.”

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version