Nyheter

3DES ETP ger tre gånger den omvända avkastningen på DAX

Publicerad

den

WisdomTree DAX® 30 3x Daily Short (3DES ETP) är en fullständigt säkerställd, UCITS-godkänd börshandlad produkt. ETP följer ShortDAX® x3 TR-indexet, vilket ger tre gånger den omvända dagliga utvecklingen av DAX-indexet, justerat för att återspegla avgifter såväl som de kostnader och intäkter som är inneboende i att korta aktier.

Indexdetaljer SHORTDAX® X3 TR INDEX

ShortDAX x3 TR Index syftar till att replikera den dagliga inversa prestandan för DAX®-indexet multiplicerat dagligen med tre och justerat för att återspegla vissa inneboende kostnader och intäkter för att bibehålla de korta positioner som krävs för att uppnå detta mål.

DAX® är ett index av 30 utvalda tyska blue chip-aktier som handlas på Frankfurtbörsen. Indexet är öppet för företag med juridiskt huvudkontor i Tyskland eller för företag med verksamhetshuvudkontor i Tyskland med en stor del av sin börsomsättning på Frankfurtbörsen och juridiska huvudkontor i Europeiska unionen eller i en EFTA-stat.

Aktierna använder fritt flytande aktier i indexberäkningen. DAX har ett basvärde på 1 000 per den 31 december 1987. Från och med den 18 juni 1999 används endast XETRA-aktiepriser för att beräkna alla DAX-index. DAX-indexet beräknas i EUR. Nivån på DAX®-index beräknas på bruttototalavkastningsbasis.

Handla 3DES ETP

WisdomTree DAX® 30 3x Daily Short (3DES ETP) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana och Deutsche Boerse Xetra. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamnISINSEDOLWKN
Borsa ItalianaEUR3DESIE00B8GKPP93BD3CSQ5A1VBKG
XetraEUR3DESIE00B8GKPP93BDC7225A1VBKG
LSEGBP3SDEIE00B8GKPP93B9CV3Z9A1VBKG
LSEEUR3DESIE00B8GKPP93B8GKPP9A1VBKG

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version