Nyheter

3DEL ETC ger tre gånger den dagliga avkastningen på den tyska börsen

Publicerad

den

WisdomTree DAX® 30 3x Daily Leveraged (3DEL ETC) är en fullständigt säkerställd, UCITS-godkänd börshandlad produkt. ETP följer LevDAX® x3 TR-indexet, vilket ger tre gånger den dagliga utvecklingen av DAX-indexet, justerat för att återspegla avgifter och kostnader som är inneboende för att behålla en hävstångsposition i aktier.

Till exempel, om indexet stiger med 1 % under en dag, kommer ETC att stiga med 3 %, exklusive avgifter. Men om indexet faller med 1 % under en dag, kommer ETC att falla med 3 %, exklusive avgifter.

Indexdetaljer

LevDAX x3 TR Index syftar till att replikera den dagliga prestandan för DAX® multiplicerad dagligen med tre och justerad för att återspegla vissa inneboende kostnader för att upprätthålla de hävstångspositioner som krävs för att uppnå det målet.

DAX® är ett index av 30 utvalda tyska blue chip-aktier som handlas på Frankfurtbörsen. Indexet är öppet för företag med juridiskt huvudkontor i Tyskland eller för företag med verksamhetshuvudkontor i Tyskland med en stor del av sin börsomsättning på Frankfurtbörsen och juridiska huvudkontor i Europeiska unionen eller i en EFTA-stat.

Indexet använder free float i indexberäkningen. DAX har ett basvärde på 1 000 per den 31 december 1987. Från och med den 18 juni 1999 används endast XETRA-aktiepriser för att beräkna alla DAX-index. DAX-indexet beräknas i EUR. Nivån på DAX®-index beräknas på bruttototalavkastningsbasis.

Handla 3DEL ETC

WisdomTree DAX® 30 3x Daily Leveraged (3DEL ETC) är en europeisk börshandlad produkt. Denna ETC handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana och Deutsche Boerse Xetra. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade produkt.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETC genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamnISINSEDOLWKN
Borsa ItalianaEUR3DELIE00B878KX55BD3CSR6A1VBKS
XetraEUR3DELIE00B878KX55BDC7281A1VBKS
LSEGBP3LDEIE00B878KX55B90KQT3A1VBKS
LSEEUR3DELIE00B878KX55B878KX5A1VBKS

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version