Nyheter

21Shares listar tre krypto-ETP:er på Euronext Exchange i Paris

Publicerad

den

21Shares listar tre krypto-ETP:er på Euronext Exchange i Paris den 1 juni. 21Shares hade tidigare listat krypto-ETP i Schweiz, Tyskland och Österrike.

21Shares, tidigare känt som Amun, sa på fredagen att de tre ETP:erna som börsnoteras kommer att ge investerare exponering för bitcoin (BTC) och eter (ETH). Den tredje produkten är en kort bitcoin” ETP.

Samma dag kommer New York-baserade förvaltningsföretag VanEck att notera två bitcoin- och eter-ETP på Euronext-börserna i Amsterdam och Paris.

Hittills har 21Shares listat krypto-ETP i Schweiz, Tyskland och Österrike. På grund av investerarnas efterfrågan utökar värdepappersföretaget nu sitt sortiment till Frankrike.

”Dessa konventionella spårare kommer att tillåta investerare att diversifiera sina portföljer genom att lägga till tillgångar som vi trodde på före många andra och som vi fortsätter att tro är nödvändiga för en framgångsrik portföljallokering”, säger Laurent Kssis, verkställande direktör för 21Shares ETP-verksamhet.

I maj meddelade VD för Ark Investment Management Cathie Wood att hon gick med i styrelsen för kryptovalutaplattformen Amun Holdings, moderbolaget för 21Shares.

Wood bekräftade att hon gick med i Amuns styrelse efter att hon personligen investerat i operatören av 21Shares och träffade Amun-teamet vid en konferens 2019.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version