Nyheter

21Shares lanserar världens första Solana ETP på SIX Swiss Exchange

Publicerad

den

Schweizbaserade investeringsproduktleverantör 21Shares lanserar världens första Solana-börshandlade produkt (ETP). Instrumentet, som handlas under kortnamnet ASOL”, går live på tisdag.

21Shares, tidigare känt som Amun, sa fredag att Solana ETP kommer att noteras på Schweiz primära börs, schweiziska SIX.

Solanas ekosystem stöds starkt av Sam Bankman-Fried, VD och grundare av kryptaderivatbörsen FTX och Alameda Research. SOL är för närvarande den 14:e största kryptovalutan med ett marknadsvärde på nästan 8 miljarder dollar, enligt CoinGecko.

Solana Labs, teamet som byggde Solana-nätverket, samlade in 314 miljoner dollar tidigare denna månad i en tokenörsäljning som leds av Andresseen Horowitz och Polychain Capital.

21Shares ETP kommer att ge investerare exponering för Solana blockchain med hög kapacitet och spåra prestandan för sin SOL-token med varje enhet i ETP som stöds av 0,667 SOL vid lanseringen med en basavgift på 2,5% per år.

Solana ETP-strukturen är fysiskt säkerställd, segregerad och replikerar 1:1 spårningen av kryptotillgången, sa 21Shares.

ETP:er blir exotiska

Europeiska tillsynsmyndigheter har visat en ökad vilja att lista ett stort antal kryptovaluta-ETP:er när tillgångsklassen växer i popularitet. På grund av ökad efterfrågan lanserade 21Shares ETP för de inhemska kryptovalutorna i Stellar– och Cardano-blockkedjorna i april.

21Shares sa att företaget har utsett Coinbase Custody till SOL ETP:s huvudförvarare. ”Dessa nya ETP: er levererar vad kunderna efterfrågade”, säger 21Shares VD Hany Rashwan i ett uttalande. ”Vi förväntar oss att lägga till två nya krypto-ETP:er under de kommande månaderna tillsammans med nya noteringar och handelsplatser.”

Solana ETP kommer också att finnas tillgängligt på Stuttgart och Düsseldorfs multilaterala handelsfaciliteter (MTF) i Tyskland.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETP genom till exempel DEGIRO.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version