Nyheter

21Shares lanserar världens första Cosmos krypto-ETP

Publicerad

den

21Shares har utökat sitt kryptosortiment med lanseringen av världens första ETP som spårar Cosmos blockchain, en Cosmos krypto-ETP.

21Shares Cosmos ETP (ATOM) är noterat på SIX Swiss Exchange i schweiziska franc, euro och amerikanska dollar med en total kostnadskvot (TER) på 2,5 procent.

ATOM kommer att spåra cosmos, ett ekosystem av parallella blockkedjor som inkluderar ethereum och terra som stödjer en decentraliserad blockkedja som ”bemyndigar de tidiga stadierna av metaversen”.

Kosmos ekosystem inkluderar decentraliserad finansinfrastruktur inklusive finansiella verktyg som plånböcker och smarta kontrakt, såväl som spelapplikationer.

Blockkedjan har hittills integrerat över 262 applikationer och har ett uppskattat värde på 155 miljarder dollar låst i tekniken.

Med hjälp av InterBlockchain Communication-protokollet kan cosmos byta värde utan att ge upp sina underliggande tillgångar.

Det decentraliserade digitala tillgångsutbytet skapar en router mellan kedjor som ethereum och bitcoin och fungerar som en förvaringsfunktion för digitala tillgångar.

Hany Rashwan, VD och medgrundare av 21Shares, sa: ”Cosmos har byggt en toppplattform som kan ge allt från finans till metaversen. Vi är glada över att lansera den här produkten när vi fortsätter att bygga lättillgängliga broar in i kryptovärlden.”

Det är den andra lanseringen från kryptoemittenten i år efter att den avslöjade världens första terra ETP förra veckan.

I december förra året presenterade företaget också 21Shares Crypto Mid-Market Index ETP (ALTS), som spårar en korg med kryptovalutor samtidigt som de två största ethereum och bitcoin utesluts.

Handla ATOM ETP

21Shares Cosmos ETP (ATOM) är en europeisk börshandlad kryptovaluta som handlas på SIX Swiss Exchange.

SIX Swiss Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version