Nyheter

21Shares lanserar Stellar och Cardano ETP på SIX Exchange

Publicerad

den

XLM- och ADA börjar handlas redan på måndag. Schweizbaserade investeringsproduktleverantör 21Shares lanserar börshandlade produkter (ETP) för kryptovalutorna Stellar och Cardano. 21Shares, tidigare känd som Amun, sa att Stellar XLM ETP (ticker: AXLM) och och Cardano ADA ETP (ticker: AADA) kommer att listas på den schweiziska SIX-börsen den 26 april.

Företaget sa torsdag att det svarar på den senaste tidens intresse för de två kryptovalutorna efter att företaget beslutat att ta bort Bitcoin Cash och XRP-ETP:er från sin 21Shares HODL-korg ETP. 21Shares sa att man har utsett Coinbase Custody till huvudförvaring för tillgångarna bakom XLM ETP och Kingdom Trust för ADA ETP.

Båda produkterna har en basavgift på 2,5% per år och kommer att göras tillgängliga i Tysklands multilaterala handelsfaciliteter (Stuttgart och Düsseldorf).

Handla AXLM och AADA

Avanza och Nordnet erbjuder i dag inte handel på ETP:er som listas på den schweiziska aktiemarknaden. Det gör däremot DEGIRO.

Å andra sidan, eftersom 21Shares sagt att de skall lista dessa börshandlade produkter i Tyskland är det möjligt att det kommer att kunna gå att handla dessa ETP:er genom Avanza och Nordnet.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version