Nyheter

21Shares lanserar en produkt som kombinerar guld och bitcoin

Publicerad

den

21Shares har samarbetat med ByteTree Asset Management för att lansera världens första börshandlade produkt (ETP) som kombinerar guld och bitcoin.

21Shares ByteTree BOLD ETP (BOLD) är noterat på SIX Swiss Exchange och kommer att spåra ett anpassat index som består av guld och bitcoin.

BOLD har utvecklats med ByteTree, en brittisk specialistleverantör av alternativa investeringsstrategier.

ETPens mål är att ge skydd mot inflation via optimerad riskjusterad exponering mot guldet och bitcoin med tillgångar viktade i omvänd proportion till deras risk.

Ombalanserat månadsvis har BOLD 18,5 % till bitcoin och 81,5 % till guld vid lanseringen.

Bitcoin har ofta benämnts som digitalt guld då paret har många likheter, inklusive den ändliga mängden av båda, låg korrelation till aktier, de ses både som en säkring mot inflation och som en värdebevarare.

Hany Rashwan, medgrundare och VD för 21Shares, kommenterade lanseringen: ”Denna hybridprodukt kombinerar det traditionella värdet av guldet med de lovande avkastningsgraderna för bitcoin, som av många anses vara det nya guldet.”

Charlie Erith, VD på ByteTree, tillade: ”Guld har historiskt sett levererat portföljskydd i inflationsmiljöer medan bitcoin är den digitala motsvarigheten till guld med växande antagande av investerare som en distinkt tillgångsklass och ett kärnlager av rikedom.

”I en tid av stigande strukturell inflation och ökad geopolitisk risk tror vi att detta kan fungera som en viktig risk- och avkastningsdiversifierare i en balanserad portfölj.”

Handla BOLD ETP

21Shares ByteTree BOLD ETP (BOLD) är noterat på SIX Swiss Exchange.

SIX Swiss Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version