Nyheter

21Shares erbjuder direktavkastning på kryptovalutor i ny produkt

Publicerad

den

21Shares har lanserat den första börshandlade produkten (ETP), STAKE, en kryptokorg som erbjuder direktavkastning på kryptovalutor. 21Shares Staking Basket (STAKE) är noterat på BX Swiss med en total kostnadskvot (TER) på 2,5 %.

STAKE spårar Vinter 21Shares Crypto Staking-index som erbjuder exponering mot proof-of-stake kryptovalutor inklusive Binance-Coin, Cardano, Cosmos, Polkadot, Solana och Tezos och deras respektive insatsavkastning.

Indexet kommer att balansera om på halvårsbasis i mars och september för att återspegla marknadsförändringar.

Arthur Krause, direktör för ETP-produkten på 21.co, moderbolag till 21Shares, kommenterade: ”Insats är en långvarig funktion i blockchain-ekosystemet som tillåter kryptoinnehavare att tjäna belöningar i utbyte mot att låsa in sina tillgångar.

”Vi har hört efterfrågan på ett tillförlitligt och säkert sätt att komma åt staking, en av de mest attraktiva potentiella returströmmarna som finns i kryptoekosystemet. STAKE gör just det och kommer att vara ett attraktivt tillskott till många portföljer.”

Jacob Lindberg, VD för Vinter, tillade: ”Vi är glada över att lansera världens första kryptoinsatsindex ETP med 21Shares, vilket är ytterligare en milstolpe i vårt fantastiska partnerskap.”

Förra året utökade 21Shares sitt sortiment med produkter som adresserar ”kryptovintern” och ethereum-sammanslagningen, inklusive världens billigaste fysiska bitcoin- och ethereum-ETP och lågvolatilitetsstrategier för varje tillgång.

21Shares Bitcoin Core ETP (CBTC) har samlat på sig 1,9 miljarder USD tillgångar under förvaltning (AUM) sedan lanseringen i juni förra året.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version