Nyheter

18MG ETF satsar på de största kinesiska aktierna noterade i Hong Kong

Publicerad

den

AMUNDI MSCI CHINA UCITS ETF (18MG ETF) försöker replikera utvecklingen av MSCI China H Index så nära som möjligt, oavsett om trenden stiger eller faller. Denna ETF gör det möjligt för investerare att dra nytta av en exponering mot cirka 50 ledande kinesiska aktier noterade i Hong Kong, med en enda transaktion.

Beskrivning av Amundi MSCI China UCITS ETF EUR (C)

Amundi MSCI China UCITS ETF EUR (C) investerar i aktier med fokus på Kina. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,55 % p.a. Fonden replikerar utvecklingen av det underliggande indexet syntetiskt med en swap. Amundi MSCI China UCITS ETF EUR (C) är en liten ETF med tillgångar på 65 miljoner euro under förvaltning. 18MG ETF är äldre än 3 år och har hemvist i Luxemburg.

Handla 18MG ETF

Amundi MSCI China UCITS ETF EUR (C) (18MG ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och Euronext Paris. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEUR18MG
Borsa ItalianaEURCC1
Euronext ParisEURCC1
SIX Swiss ExchangeEURCC1E
XETRAEUR18MG

Största innehav

VärdepapperVikt %
CHINA CONSTRUCT BANK12,87
PING AN INSURANCE9,28
CHINA MERCHANTS BK H6,28
BYD COMPANY LTD – H6,27
IND & COMM BK OF CHINA-H6,2
BANK OF CHINA LTD-H5,72
GREAT WALL MOTOR H2,73
CHINA LIFE INSURANCE2,57
CHINA PETROLEUM CHEM2,25
PETROCHINA CO H1,9

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version