Nyheter

00XT ETC låter dig handla Brent Crude prissatt i Euro

Publicerad

den

WisdomTree Brent Crude Oil – EUR Daily Hedged (00XT ETC) är utformad för att göra det möjligt för investerare att få en exponering mot en total avkastningsinvestering i Brent Crude Oil med en daglig valutasäkring mot rörelser i EUR/USD-växelkursen genom att spåra Bloomberg Brent Crude Olja Multi-Tenor EUR Daily-Hedged ER Index (”Indexet”) och ger en avkastning på säkerhet.

WisdomTree Brent Crude Oil – EUR Daily Hedged är en börshandlad råvara (”ETC”). Dess värdepapper kan skapas och lösas in på begäran av auktoriserade deltagare och handlas på börs precis som aktier i ett företag. ETC stöds av swappar. Swapmotparternas betalningsförpliktelser gentemot Emittenten skyddas av innehavda säkerheter som marknadsvärderas dagligen. Säkerheten hålls på separata konton hos The Bank of New York Mellon.

Bloomberg Brent Crude Oil Multi-Tenor EUR-Hedged Daily Index (TR)

Indexet syftar till att spåra prestanda för en korg med lika vikt med 3 kontrakt av Brent råoljeterminskurvan bortom det närliggande kontraktet samt att inkludera en valutasäkring mot rörelser i EUR/USD-börsen. Valutasäkringen ombalanseras dagligen. Indexkomponentvikter återställs månadsvis till 33,33 %.

Handla 00XT ETC

WisdomTree Brent Crude Oil – EUR Daily Hedged (00XT ETC) är en europeisk börshandlad råvara. Denna ETChandlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana och Deutsche Boerse Xetra. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamnISIN
Borsa ItalianaEUREBRTJE00B7305Z55
XetraEUR00XTDE000A1N3G19

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version