Följ oss

Nyheter

När automatiseringen expanderar i Norden, titta på GXF ETF

Publicerad

den

När automatiseringen expanderar i Norden, titta på GXF ETF Då allt fler företag i Norden antar denna växande trend är en ETF att hålla ett öga på

Automation är i centrum för många affärsprocesser för företag som vill förbättra sin effektivitet. Eftersom fler företag i Norden antar denna växande trend är en ETF att hålla ett öga på Global X FTSE Nordic Region ETF (NYSEArca: GXF ETF)
.
”Stora företag i Norden har genomfört automatisering av affärsprocesser under de senaste tre åren, och fler organisationer ser nu brådskan med att anta dessa tekniker för att förbli konkurrenskraftiga eftersom COVID-19 anstränger den regionala ekonomin, enligt en ny rapport publicerad i dag av Information Services Group (ISG), ett ledande globalt teknologiforsknings- och rådgivningsföretag.

GXF söker replikera investeringsresultat som i allmänhet motsvarar pris- och avkastningsprestanda, före avgifter och kostnader, för FTSE Nordic 30 Index. Fonden investerar minst 80% av dess totala tillgångar i värdepapper i det underliggande indexet och i amerikanska depåbevis (ADR) och globala depåbevis (DDR) baserat på värdepappren i det underliggande indexet.

Det underliggande indexet är utformat för att återspegla aktiemarknadsutvecklingen för företag i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Fondens kostnadsprocent uppgår till 0,51%.

”GXF erbjuder investerare exponering för Norden i Europa genom att investera i värdepapper som handlas på de nationella börserna i de fyra nordiska länderna i Sverige, Danmark, Finland och Norge,” säger en ETF- Database analys. ”Eftersom många av de stora marknaderna i denna fond sannolikt kommer att finnas i andra EFA-innehav, är fonden inte lämplig för investerare som söker bred diversifiering över hela Europa.”

”För investerare som vill ha hög exponering mot särskilt de nordiska marknaderna är GXF ETF förmodligen det bästa ”pure play ”-alternativet”, tillade analysen.

Gynnar early adopters

I början av en konjunkturcykel drar early adopters mest nytta av framväxande teknik. GXF-företag skördar frukterna av ett smidigt tillvägagångssätt.

I pressmeddelandet konstaterades att ”Nordics finner att bank-, finansiella tjänster och försäkringsbolag har lett regionen till att anta affärsprocessautomatisering, med ökad produktivitet, kostnadsbesparingar och förbättrad kundupplevelse. Tillverknings-, detaljhandels- och andra sektorer omfattar också teknologierna, som inkluderar AI för konversation, bearbetning av naturliga språk och AI för IT-verksamhet (AIOps). ”

”Tidiga antaganden av automatisering i Norden intensifierar den digitala transformationen för att få en fördel när de behöver det mest”, säger Jan Erik Aase, partner och global ledare, ISG Provider Lens Research. ”Vi ser en majoritet av tjänsteleverantörernas kunder öka sina automationsutgifter, inte trots ekonomin, utan på grund av det.”

Handla GXF ETF

Global X FTSE Nordic Region ETF (NYSEArca: GXF ETF)finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i Global X FTSE Nordic Region ETF (NYSEArca: GXF ETF).

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.