Följ oss

Nyheter

Hur bra är NAGAs plattform?

Publicerad

den

Om du inte har hört talas om NAGA än, kommer du att göra det snart. Det är på en klassisk fintech "rising star"-bana när det bygger vad som utan tvekan kommer att vara det mest avancerade sociala investeringsnätverket hittills. Men hur bra är NAGAs plattform?

Om du inte har hört talas om NAGA än, kommer du att göra det snart. Det är på en klassisk fintech ”rising star”-bana när det bygger vad som utan tvekan kommer att vara det mest avancerade sociala investeringsnätverket hittills. Men hur bra är NAGAs plattform?

NAGA är där det händer nu. Den utvecklar flitigt ett helt ekosystem av finansiella innovationer för att alla ska kunna handla och investera på finansmarknaderna, kryptovalutor och råvaror.

Vad är NAGA?

NAGA grundades 2015 och hade ett lovvärt uppdrag att revolutionera och störa finansmarknaden genom att decentralisera dess underliggande teknologi. Och ge alla tillgång till de bästa verktygen för att delta.

Bara två år senare börsnoterades NAGA på Frankfurtbörsen i vad som skulle visa sig vara ett av de 50 bästa Initial Coin Offerings genom tiderna. Erbjudandet visade sig vara världens artonde största tokenförsäljning, med över 63 000 debutprenumeranter och nådde en värdering på mer än 50 miljoner dollar på några månader.

Fast besluten att plöja en distinkt fåra tillämpade NAGA sin vision på kontotyper. Istället för en svit av olika konton riktade till specifika handlare, väljer NAGA istället en allt-i-ett-metod.

Det finns inget behov av att jämföra och kontrastera konton. Det finns bara en typ. Och det gör i stort sett allt.

Även om ett tillvägagångssätt som passar alla kan höja några ögonbryn, är det vettigt. Du har till exempel tillgång till att handla och investera i över 500 instrument, inklusive valuta, råvaror, kryptovalutor, index och mer.

Dessutom får du tillgång till NAGAs sociala handelsfunktioner, ett NAGA-märkt MasterCard. Du kan handla med krypto och lagra mynt i en säker NAGAX-plånbok.

Det som också skiljer NAGA åt är att det är en genuin gemenskap av handlare som interagerar för att diskutera och analysera marknadsförhållanden via säkra en-till-en-, grupp- och offentliga chattar.

Öppna konto hos NAGA

Bakgrunden till NAGA är en intressant berättelse och värd att återberätta. Chili-logoföretaget skapades i oktober 2015 av Yasin Sebastian Qureshi och Benjamin Bilski när de presenterade sin innovativa sociala handelsapp, NAGA trader.

Inom några månader hade NAGA säkrat finansiering från en av Tysklands äldsta banker och vunnit sitt första internationella pris i London.

I mitten av 2017 hade NAGAvunnit ytterligare finansiering från ett av Kinas största investeringsbolag och börsnoterats på Frankfurtbörsen. Debuten nådde en avkastning på investeringen på 260 procent baserat på emissionskursen.

Följande år var lika händelserikt, med NAGA-grundaren Benjamin Bilski som lades till Forbes Under 30-listan och besegrade sin representant som en av teknikens ljusaste unga stjärnor. Under 2018 lanserades också ytterligare produktlanseringar av NAGAs kryptoplånbok, handel med virtuella spelobjekt och en börs för digitala tillgångar.

2019 lanserade NAGA sitt länkade MasterCard för att hantera kapital i NAGA Trader. Och sedan dess har det varit en litania av ytterligare innovation och framsteg.

Reglering och säkerhet för NAGA

NAGA är ett Tyskland-baserat finansiellt teknikföretag som är börsnoterat i Frankfurt som The NAGA Group AG (WKN: A161NR). Dess internationella värdepappersidentifikationsnummer (ISIN) är DE000A161NR7 och tickersymbolen är N4G.

Företaget verkar med ett nominellt kapital på 42 049 903 EUR, cirka 50 miljoner USD.

Det är en del av NAGA Global Ltd., inkorporerat i St Vincent och Grenadinerna, och registrerat som ett internationellt företag (IBCN24501IBC2018).

Företaget och dess dotterbolag är licensierade och reglerade av Cyprus Securities and Exchange Commission (licens nr 204/13).

De registrerade kontoren är belägna:

NAGA Global (Saint Vincent) registrerade kontor är Trust House, Bonadie Street, Kingstown, St. Vincent och Grenadinerna.

• Samtidigt har NAGA Global (Cyprus) Ltd ett registrerat kontor på tredje våningen i Euro sure Tower i Nicosia, Cypern.

• Och företagets NAGA Technology registrerade kontor är i Hamburg vid Neustadter Neuer.

Totalt verkar NAGA från sju kontor över hela världen och sysselsätter en personalstyrka på 150 personer.

Du kan ladda ner företagets affärsvillkor och andra juridiska dokument från deras hemsidas sida för juridisk dokumentation. Dokumenten som kan laddas ner omfattar deras klientavtal, riskmeddelande och varningsmeddelande, integritetspolicy och cookiepolicy.

Handelsvillkor

NAGA är förmodligen en av mäklarna med det mest omfattande spektrumet av handelstillgångar som finns.

Du kan handla:

• Forex

• Aktier

• CFDer

• ETFer

• Kryptovalutor

• Index

• Råvaror

• Futures

728x90

Och du behöver inte ens vara en finansiell whizkid om du väljer att använda deras kopiahandelsverktyg, NAGA Autocopy. Omvänt, om du är en erfaren handlare, kan du tjäna en användbar passiv inkomst genom att dela dina erfarenheter och affärer och tjäna en provision på dina följares inkomster.

Anta dock att du föredrar att smutsa ner händerna och flyga under radarn. I så fall kan du handla som vanligt på NAGAs andra plattformar, MetaTrader 4 och 5 för desktop och mobil samt webb.

Totalt finns det över 500 instrument och låga avgifter, låga spreadar på större valutor, realtidsdiagramdata, fraktionerad pip-prissättning och ultrasnabbt marknadsutförande. Handel med riktiga aktier är provisionsfri.

NAGA säger att dess användare åtnjuter låga marknadsspreadar eftersom de kontinuerligt justerar spreadar för att ge kunderna de bästa villkoren på alla marknader.

Det är dock värt att notera att NAGAs spreadar är varierande och som sådana tenderar att vara lägre än fasta spreadar. Till skillnad från många andra valutamäklare, inför NAGA inga handelsrestriktioner under senaste nyheter och händelser.

De är också olika med sin fraktionella pip-prissättning. Till skillnad från standardregeln för fjärde decimaler, rundar NAGA upp sina punkter uppåt eller nedåt till femte decimalen för att säkra ett bättre pris för kunder från NAGAs likviditetsleverantörer.

Öppna konto hos NAGA

Testa NAGA-handelsplattformen

Du kan komma åt NAGAs tjänster på flera enheter från var som helst i världen som du kan förvänta dig. Det finns fem alternativ att välja mellan: MetaTrader 4 och 5 för stationära datorer, NAGA-webbappen och MT4 och 5 mobilalternativ för Android och iOS. Men du kan använda en blandning av dem alla om du vill om du använder många olika enheter.

MetaTrader 4 och 5 är bäst för erfarna handlare som behöver en avancerad plattform med tunga verktyg för att handla med flera instrument. Var och en är anpassningsbar så att du kan ordna indikatorer, verktygsfält och andra möbler för att spegla din handelsstil och personliga preferenser.

Båda varianterna är mycket praktiska och handelsfokuserade, med ett omfattande utbud av verktyg och diagram.

728x90

MetaTrader 4

MetaTrader 4 är ikonisk och en industriplattformsstandard. Det är enkelt om än lite klumpigt i vissa aspekter.

Det är bekant för många och ett riktigt gammaldags handelsverktyg som fortfarande skär senapen i dagens frenetiska miljö. Dessutom synkroniseras den med din profil så att du inte går miste om autokopierande följare och lite sidopengar.

MT4 funktioner:

• ett anpassningsbart gränssnitt

• tre typer av orderutförande

• fyra pågående beställningar

• 30 inbyggda tekniska indikatorer

• och 31 grafiska objekt.

MetaTrader 5

Ju mer smidig och flexibel, MetaTrader 5 låter dig handla med ett bredare utbud av tillgångar, inklusive riktiga aktier. Så om du funderar på att få utdelningar i din portfölj är MetaTrader 5 MT-versionen att gå med.

Andra MT5-funktioner är:

• anpassning

• fyra typer av orderutförande

• sex pågående ordertyper

• överföringar mellan konton

• 38 tekniska objekt

• och 44 grafiska objekt

Andra funktioner i MetaTrader 5 som du inte får med 4 är:

• netting

• marknadsdjup

• ekonomisk kalender

• flertrådig strategitestare

• och inbäddad communitychatt

Både MetaTrader 4 och 5 kan laddas ner direkt från NAGAs webbplats. Den är tillgänglig för Android, iOS, Windows och macOS.

NAGA webbapp

Om du inte är ett stort MT-fan kan du komma åt alla NAGAs funktioner och verktyg direkt från din webbläsare istället. Du kan komma åt allt från att ställa in varningar till automatisk kopiering.

NAGA-webbappen ger dig tillgång till nästan alla funktioner, inklusive social handel, som är tillgängliga på de andra plattformsalternativen. Du kan handla över 500 instrument i en webbplattform som är både avancerad och användarvänlig.

För att få en smak av webbupplevelsen kan du öppna ett demokonto hos NAGA

NAGA för iOS

Apple-appen finns tillgänglig från App Store där den får ett mycket högt betyg på 4,8 av 5. Appen kräver iOS 13.0 eller senare och 140 MB lagringsutrymme.

NAGA Android

På Google Play ger NAGA-appen bara 3,7 av fem poäng från nästan 4 500 betyg. Det högre iOS-betyget baserades på bara 45 recensioner.

Även om iOS-användarna är nöjda med appen, har det nyligen varit den motsatta känslan i allmänhet från Android-appanvändare.

Två andra bra skäl att ladda ner NAGA är:

• Du får en personlig kontoansvarig som ger professionell support via telefon, e-post eller chatt.

• Och NAGA Messenger, världens första snabbmeddelandetjänst för handel.

Hur man handlar

Medan du får ett demokonto som standard när du registrerar dig för ett NAGA-konto, frestas du inte att tro att detta är tillräckligt för att komma igång.

Utnyttja demokontot, helt klart. Men kom ihåg att det är fantasipengar, och även de bästa demos är bara bleka imitationer av den äkta varan. Se på ett demokonto som ett sätt att ta reda på NAGA-plattformen och bli bekant med alla rattar och spakar. I sig är det inte en ingång till handelns värld. Men snarare en genomgång av kontrollerna.

Ett demokonto är en riskfri miljö för mer erfarna handlare att testköra nya handelsstrategier och idéer utan att lägga riktiga pengar på spel.

Nybörjare bör använda demokontot tillsammans med de utbildnings- och träningsresurser som tillhandahålls av NAGA.

Jämfört med många andra konkurrenter är vad de har att erbjuda uppfriskande omfattande. I kombination med deras vanliga frågor och hjälpcenter, borde de flesta människor åtminstone få en bra grund för vad de ska göra härnäst.

Du kan få en bra bild av vad du kan förvänta dig genom att gå in på NAGAs webbplats i gästläge. Du kan komma åt NAGA Academy och själv ta reda på nivån på läromedel som erbjuds. Mellan de vanliga frågorna och NAGA Academy är de flesta viktiga frågor väl täckta.

Men glöm inte bort bloggen. Det här är en skattkammare av artiklar och information som sträcker sig från att börja handla som en komplett nybörjare till en komplett guide om hävstång och hur du kan använda den framgångsrikt.

Hur man öppnar ett konto

Att öppna ett konto hos NAGA är enkelt. Klicka på knappen Registrera dig på deras hemsidas hemsida.

Du kommer sedan att bli ombedd att registrera dig via e-post med hjälp av onlineformuläret eller via ditt Facebook- eller Google-konto.

När det är klart är nästa steg att börja verifieringsprocessen. För verifiering måste du ange:

• Ett telefonnummer

• Bild-ID

• och bevis på din adress

För att starta processen måste du uppgradera ditt standarddemokonto till ett livehandelskonto. Du gör detta i avsnittet Uppgradering, där du behöver fylla i ett frågeformulär fullt ut.

När detta har slutförts omdirigeras du till verifieringsområdet för att ladda upp nödvändiga dokument. Verifiering krävs för att följa reglerna mot penningtvätt och Know Your Customer.

För identitetsbevis måste du ladda upp en färg, läsbar och giltig kopia av:

• ett statligt utfärdat ID

• eller ett pass.

Om dokumentet inte är på engelska måste du tillhandahålla en översättning.

För bevis på uppehållstillstånd måste du styrka ett dokument med din nuvarande fysiska adress. Godtagbara dokument inkluderar räkningar eller utdrag från:

• allmännyttiga företag

• ett myndighetsutfärdat dokument

• eller rättslig myndighet.

Allt-i-ett-konto

Även om NAGA säger att de bara har ett konto, finns det sex nivåer inom det. Var och en har olika specifikationer och villkor, såväl som lägsta insättningsgränser.

Den första nivån är Iron Trader, följt av brons, silver, guld, diamant och kristall. Med varje nivå blir affären och funktionerna bättre och bättre. Även om det som är gemensamt för dem alla är tillgång till 1:1000 hävstång.

Den mest populära nivån påstås dock vara guld, och den har den bästa mixen av funktioner och handelsvillkor för att passa de flesta. Minsta insättning är dock en rejäl $25 000, så du kanske vill testa dig fram med Iron Trader och en minsta $250 insättning först.

Demokonto

Alla användare, erfarna eller inte, kan ha ett demokonto för att öva eller prova nya handelsstrategier, förutom ett livehandelskonto.

Demokonton är en praktisk, riskfri metod för att bekanta dig med NAGA-plattformen, ta reda på hur den fungerar och flexa dina nya handelsmuskler med ett virtuellt kontosaldo.

Men även med de bästa ansträngningarna är ett demokonto bara en faksimil av de levande handelsvillkoren. I NAGA:s fall behöver några av dess funktioner, såsom copy trading, ett fullt fungerande livekonto.

Som sagt, ett demokonto är en bra introduktion, är riskfritt, och det finns inget sätt att du kan förlora din skjorta om dina affärer blir päronformade.

När du registrerar dig hos NAGA får du ett demohandelskonto som standard. Det är gratis och det finns ingen skyldighet att fortsätta till ett livekonto.

Finns det ett negativt saldoskydd?

Ja, men du måste gräva igenom klientavtalet för att hitta något om det.

Vad som är mycket mer tillgängligt är NAGA Protector, som hjälper handlare att minimera förluster och låsa in vinster.

Detta kräver användarinmatning för att ställa in stop loss och ta vinstparametrar. När affären når dina förinställda värden, kliver NAGA Protector och stänger affären.

För att ställa in NAGA Protector, anger du önskad mängd eller kurs. Du trycker sedan på avtryckaren på de gröna Take Profit- och röda Stop Loss-gränserna.

Insättning och uttag

Med 20 tillgängliga sätt att sätta in pengar på ditt konto är det osannolikt att du fastnar när du försöker göra en insättning på ditt NAGA-konto. Vissa är landsspecifika, men de viktigaste metoderna är:

• Kredit-/betalkort – MasterCard,Visa,Maestro

Banköverföring – Banker, inklusive Eurobank, Donner & Reuschel, Guaranty Trust Bank och fyra thailändska banker

Alternativa betalningar – Sofort, Neteller, Skrill, Giropay, EPS2, iDeal

KryptovalutorBitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, NAGA Coin, Litecoin, Dash.

Oavsett vilket sätt du väljer att betala är den minsta insättningen $250. Du bör dock inte försöka sätta in ditt konto förrän din identitet och betalningsmetod har verifierats och godkänts av NAGA. Att få alla tre sorterade först kommer att spara huvudvärk senare.

Dina ID-handlingar måste också verifieras innan du kan göra ett uttag. För kreditkort och banköverföringar måste du förse NAGA med en kopia eller skanning av kortet eller ett kontoutdrag.

Du kan kontrollera din betalningsmetodstatus genom att logga in och öppna sidan Betalningsmetoder. Här ser du med ett ögonkast om du behöver få ett godkännande. Du kan ladda upp alla begärda dokument via avsnittet Dokumenthantering.

Uttag, under tiden, är omedelbara för summor upp till $1 000 beroende på vilken betalningsmetod som används. Du kan också bara ta ut ett fast belopp under tre dagar.

Support och service

NAGA har några utmärkta självbetjäningsresurser i deras hjälpcenter. Den är omfattande och täcker alla de vanligaste problemen som du sannolikt kommer att stöta på som ny kund. Du bör gå dit först och kolla in de vanliga frågorna och artiklarna för ett svar.

Men om DIY-felsökning inte fungerar för dig är NAGA lätt att kontakta.

Deras supportteam är tillgängligt och ivriga att hjälpa till måndag till fredag mellan klockan 09.00 och 20.00 Eastern European Summer Time (EEST). EEST är UTC +3 timmar.

De globala supportnumren på engelska är:

• +44 20 3318 4345

• +44 33 0808 8867

Internationella kontorsnummer anges på sidan Kontakta oss för:

• Cypern

• Sydafrika

• Mexiko

• Peru

• Indien

• Indonesien

• Malaysia

• Thailand

• Vietnam

• Nya Zeeland

Från sidan Kontakta oss kan du också starta en livechatt med en serviceagent.

För mindre brådskande förfrågningar kan du maila service@naga.com och få svar inom 24 timmar.

Accepterade länder och förbjudna länder

NAGA, trogen sina ideal om tillgänglighet, accepterar kunder som bor över hela världen. Det finns dock några undantag från denna regel.

NAGA kan inte acceptera kunder som är bosatta i följande länder:

• USA

• Kanada

• Kuba

• Iran

• Syrien

• Nordkorea

• Irak

Specialerbjudanden

NAGA gör inga specialerbjudanden i form av insättningsbonusar eller lojalitetssystem. Detta blir allt mer sällsynt nuförtiden eftersom finansiella tillsynsmyndigheter världen över slår till mot dessa typer av incitament.

Men NAGA har en mängd resurser för sin 500 000-plus och växande kundbas.

Deras hjälpcenter, för en, är imponerande. Du bör kolla in det eftersom det har omfattande vanliga frågor som täcker att komma igång, kontoverifiering och dokument, insättningar och uttag, kopieringshandel, Min profil och mitt flöde, kontosäkerhet, NAGA-plånbok, öppettider och avgifter och andra diverse frågor.

Om du inte kan få svaret kan du klicka dig vidare till supportcentret för ännu fler vanliga frågor och artiklar.

Alternativt kan du starta en livechatt eller hitta ett telefonnummer för att få support.

Eller så kan du gå till den lika imponerande NAGA-akademin för gratis utbildningsartiklar, videor, webbseminarier och handledningar. Det finns allt för att få dig igång med handel och undvika att spränga ditt konto under den första veckan.

Slutsats av recensionen: NAGA är en ny konkurrent till nätmäklare

NAGA är inte bara en social handelsplattform. Inte heller bara en mäklare eller kryptovalutabörs. Det är alla dessa och mer. Det är den ökända enheten ”större än summan av dess delar”.

Sedan starten 2015 har NAGA gjort snabba och gigantiska steg framåt när det gäller att störa och omdefiniera de finansiella marknaderna. Det är engagerat i att göra onlinehandel mer öppen och tillgänglig för alla.

Värdiga ambitioner, verkligen. Men medan andra hoppar på nybörjarvagnen, fick NAGA utan tvekan det att röra på sig i första hand. Och har under de senaste sex åren gjort ett fantastiskt jobb med att vägleda färdriktningen med sina innovationer.

Avgörande är dock att NAGA har varit socialt handelsorienterat sedan dag ett och har investerat avsevärt i utbildning för att säkerställa att handlare kan fatta välgrundade handelsbeslut.

728x90

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.