Följ oss

Nyheter

Quikro lanserar ETF med fokus på digital infrastruktur

Publicerad

den

Quikro lanserar ETF med fokus på digital infrastruktur

Quikro har under 2020 lanserat den första börshandlade fonden i Europa som erbjuder exponering för digital infrastruktur och anslutningsindustrier med hjälp av den white-label ETF-plattformen HANetf.

Digital Infrastructure and Connectivity UCITS ETF (DIGI) är noterat på London Stock Exchange med en total utgiftskvot (TER) på 0,69%. DIGI, som spårar Tematica BITA Digital Infrastructure and Connectivity-index, består av företag som exponeras för den växande digitala infrastrukturcirkeln med ökande användare, data, applikationer och bandbredd.

Global internet-trafik, antalet användare, antalet enheter per användare och mängden data per enhet beräknas öka avsevärt under de närmaste två åren, enligt siffror från CISCO.

Quikro har utformat ETF i ett försök att fånga fördelarna med de förväntade förändringarna i ekonomiska, kulturella och sociala behov när människor i allt högre grad digitaliserar hur de lever, arbetar och kommunicerar.

Sex underteman som följer resan med data

DIGI fokuserar på sex underteman som följer resan med data från lagring till slutanvändare. Dessa underteman inkluderar datacenter, digital anslutning, datanätverk, digital transformation, digital bearbetning och digitala tjänster och immateriell egendom.

Dess riktmärke består av 80 globala aktier som har valts ut med hjälp av Tematica Research och BITA.

Omar ElKheshen, VD för Quikro, kommenterade: ”Utbyggnaden av 5G, Cloud, IoT, VR och andra störande teknologier, förutom permanenta livsstilsförändringar kopplade till Covid-19, kommer att fortsätta att påskynda trenden mot ytterligare digitalisering och virtuell kommunikation.

”Med det uppstår ett växande och omättligt behov av digital infrastruktur för att stödja vardagliga digitala aktiviteter och den enorma mängd data som strömmar bakom dem.”

Nik Bienkowski, co-CEO för HANetf, tillade: ”DIGI fokuserar på några av de mest spännande och omvandlande teman i världen idag och gör det möjligt för investerare att investera i denna långsiktiga megatrend av exponentiell tillväxt i trafiken med digital infrastruktur. ”

DIGI är den tredje produkten som HANetf har hjälpt till att lansera under de senaste tre månaderna och har också varit involverad i lanseringen av Almalia Sanlam Active Shariah Global Equity UCITS ETF (AMAL) och Alerian Midstream Energy Dividend UCITS ETF (MMLP).

Var och hur kan DIGI ETF handlas?

DIGIhandlas i dag på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i Digital Infrastructure and Connectivity UCITS ETF (DIGI) genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *