Följ oss

COMEX

Publicerad

den

COMEX, ursprungligen känt som Commodity Exchange Inc är i dag en divison inom New York Mercantile Exchange.

Denna marknadsplats erbjuder huvudsakligen derivathandel i ädelmetaller till exempel på guld och silver, men också på koppar. Börsen grundades 1933 i New York. Under de första 40 åren av denna börs existens låg handelns fokus på koppar, silver och aluminium, men däremot inte guld då de fanns restriktioner på hur denna metall fick ägas och handlas i USA.

Detta ändrades 1974 när det åter var möjligt för amerikanska investerare att äga och handla guld. Den 31 december 1974 lanserade COMEX sitt första terminskontrakt på guld vilket inom kort gjorde att COMEX blev marknadsledande på handel i guldterminer. 1982 adderades sedan optioner på guldterminer.

Under 1980-talet inleddes diskussioner mellan COMEX och New York Mercantile Exchange, NYMEX, om ett samgående. Det var först den 3 augusti som de två börserna formellt sett blev en enda juridisk enhet. Den operativa strukturen för COMEX har förblivit intakt, där den tidigare självständiga börsen numera utgör en division av NYMEX.

Som ett svar på den värlsomspännande handeln i guld så är det inte ovanligt att investerare i Asien och Mellanöstern övervakar aktiviteten på börsen fram till stängning varje arbetsdag. Som svar på denna trend, har COMEX genom åren justerade öppettider att mer spegla den världsomspännande kundbasen. COMEX öppnar numera tidigare på dagen för att kunna hantera handeln för investerare i fler tidzoner. Denna typ av aktivitet har lett till att COMEX fortsätter att växa i både handelsvolym och antalet aktiva aktörer. Sedan 2008 är NYMEX och COMEX en del av CME Group.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *