Följ oss

Nyheter

Midstream Energy upprätthåller marknadsavkastande utdelningsavkastning

Publicerad

den

Midstream Energy upprätthåller marknadsavkastande utdelningsavkastning

Alerian Midstream Energy Dividend UCITS ETF (MMLP) har dragit nytta av den positiva effekten på oljan och den bredare energisektorn från det globala vaccinationsprogrammet Covid-19. Denna ETF gynnas av de konsekvenser detta har för ekonomisk tillväxt.

Den aktuella avkastningen för det underliggande indexet AEDWN som Midstream ETF spårar är 8,98% eller över 130 räntepunkter över femårsgenomsnittet. Beståndsdelarna har antingen upprätthållit eller blygsamt ökat utbetalningarna baserat på kvartalsvisa utdelningsmeddelanden hittills. Detta kan jämföras med FTSE 100 TR-indexet som har en aktuell avkastning på 3,72%. Viktigt är att den 29 januari 2021 representerade företag med kreditvärdighet kreditvärdighet 83,1% av indexet efter viktning.

Under de senaste tre månaderna har AEDWN hoppat 26,92% på en total nettoavkastningsbas. Vaccingenombrott och tillkännagivandet om produktionsminskning från Saudiarabien i början av januari stödde oljepriser och energiaktier. Indexet har sjunkit -18% under de senaste 12 månaderna.

Midstream jämförs positivt med bredare energi och de europeiska majorerna

AEDWN BP Shell Total Eni

Nuvarande avkastning 9,04 7,18% 3,78% 7,53% 4,19%

  • 1-års avkastning 8,61 8,90% 5,66% 7,76% 2,74%
  • 3-års avkastning 8,93% 6,63% 8,17% 2,88%
  • 5-års avkastning 7,62% 6,06% 8,27% 2,40%

Stacey Morris, analysdirektör vid Alerian and the Midstream ETF (MMLP) sade: ”Den senaste tidens starka midstream-prestanda har sammanfallit med att förbättra råvarupriser, en reflationshandel och framsteg med COVID-19-vaccinationer. Med tanke på resten av 2021 kommer energi, inklusive mellanströmsenergiinfrastruktur, klart att dra nytta av förbättrade utsikter för den globala ekonomin och efterfrågan på olja. Energi har varit en av de sektorer som har påverkats mest negativt av pandemin, och en framgångsrik utrullning av vacciner skulle vara konstruktiv för en återhämtning av efterfrågan på olja i år. ”

2021 Midstream Outlook

De förbättrade utsikterna för den globala ekonomin och en ökning av efterfrågan på olja står klart till nytta för energi, inklusive energi i midstream sektorn i år.

Den utbredda utplaceringen av vacciner skulle vara konstruktiv för en återhämtning av efterfrågan på olja. Medan distribution av vacciner till allmänheten kommer att ta tid, kommer lager sannolikt att handlas i väntan på denna trend precis som utrymmet samlades på nyheter om vaccinutveckling i november. Detta exemplifierar den potentiella uppsidan för sektorn. Specifikt för midstreamsektorn är företag väl positionerade för att generera meningsfullt fritt kassaflöde 2021. Många namn förväntas ha överskott även efter att ha gjort generösa utdelningar.

Handla MMLP ETF

Denna ETF handlas på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i Alerian Midstream Energy Dividend UCITS ETF (MMLP) genom de flesta svenska banker och Internetmäklare. Till exempel Nordnetoch Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *