Följ oss

Nyheter

Investment Association adderar ETF till sektorer

Publicerad

den

Investment Association adderar ETF till sektorer

Investment Association kommer i april 2021, efter en försening relaterad till stort intresse, att addera ETF till sektorer. IA delar också upp sin globala obligationssektor för att tillgodose det enorma inflödet av över 500 ETF. Som en del av flytten har IA delat upp sin globala obligationssektor i 14 nya kategorier för att säkerställa att den förblir lämplig för investerare.

Från och med den 19 april 2021 kommer IA att införliva över 500 ETF i sina olika sektorer. För att vara berättigad till inkludering måste ETF replikeras fysiskt.

Beslutet att dela upp den globala obligationssektorn kom efter det höga intresset från ETF-emittenter som ville lägga till sina strategier i de olika sektorerna. Om den globala obligationssektorn hade lämnats oförändrad skulle antalet strategier ha ökat med mer än 50%.

En game changer för brittisk ETF-industri

Jonathan Lipkin, chef för policy, strategi och forskning vid IA, kommenterade: ”Att inkludera ETF: er inom IA-sektorerna kommer att hjälpa investerare lättare att hitta och jämföra hela utbudet av investeringsfonder tillgängliga för dem.

”Som en del av processen för att inkludera ETF, granskar vi också den övergripande strukturen för IA-sektorerna. Uppdelningen av sektorn för globala obligationer från april nästa år kommer att säkerställa att sparare bättre kan göra jämförelser när de väljer sina investeringar. ”

Beslutet att inkludera ETF till sektor tillkännagavs först i maj 2019, men ett större intresse ”än förväntat” från ETF-emittenter tvingade organet att försena flytten i februari.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *