Följ oss

Nyheter

EZU ETF investerar i utvecklade länder som använder Euron

Publicerad

den

EZU ETF investerar i utvecklade länder som använder Euron

iShares MSCI Eurozone EZU ETF investerar i det som brukar kallas för Eurozonen. Denna ETF ger eponering för utvecklade marknadsländer som använder euron för valuta. På samma sätt ger denna börshandlade fond bekväm tillgång till ett brett spektrum av eurozonbestånd. Det går således att använda denna för att diversifiera internationellt och uttrycka en syn på euroområdet.

Investeringsmål

IShares MSCI Eurozone ETF försöker spåra investeringsresultaten för ett index som består av stora och medelstora aktier från utvecklade marknadsländer som använder euron som sin officiella valuta.

EZU ETF startades 25 juli 2000 och handlas i dag på Cboe BZX tidigare känt som BATS. IShares MSCI Eurozone ETF fokuserar på ett litet segment av den europeiska marknaden och dess avgift är inte konkurrenskraftig inom Morningstar-kategorin i Europa. Dessa överväganden motiverar en Morningstar Analyst-betyg av Neutral.

EZU ETF är amerikansk, men det finns en Eurohedgad variant av samma börshandlade fond. iShares Currency Hedged MSCI Eurozone ETF med kortnamn HEZU handlas på NYSEArca. I och med att dessa ETFer är amerikanska är det inte möjligt att handla dem hos svenska nätmäklare. De kan däremot handlas som CFDer hos till exempel IG .

Innehav

TickerNamnSektorVikt (%)
ASMLASML HOLDING NVInformation Technology4.55
MCLVMHConsumer Discretionary3.42
SAPSAPInformation Technology2.69
SIESIEMENS N AGIndustrials2.36
FPTOTALEnergy2.15
SANSANOFI SAHealth Care2.13
ALVALLIANZFinancials1.90
ORLOREAL SAConsumer Staples1.78
IBEIBERDROLA SAUtilities1.64
ENELENELUtilities1.63

Geografisk fördelning

LandAndel
Frankrike33.63
Tyskland29.07
Holland12.39
Italien7.43
Spanien7.39
Finland3.35
Belgien3.03
Irland2.14
Kontanter0.49
Övrigt1.09

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *