Följ oss

Nyheter

Europeiska ETF-investerare tog ut 7,8 miljarder dollar från S&P 500-fonder

Publicerad

den

Europeiska ETF-investerare tog ut 7,8 miljarder dollar från S&P 500-fonder

Data för årets första 11 månader visar att Nasdaq 100 och ESG-fonder var huvudattraktionen. Europeiska ETF-investerare har avstått från att spåra S&P 500, det dominerande amerikanska aktiemätvärdet i år, i stället för att ta sig in i den tekniska tunga Nasdaq 100 och en blandning av sektor- och ”hållbara” index.

Under de sex åren till 2019 gick 59 procent av de 91 miljarder dollar av de nya europeiska börshandlade fondinvesterarna som pumpades in i amerikanska aktier i verktyg som spårade S&P 500, enligt uppgifter från Invesco.

Emellertid tog Europeiska ETF-investerare ut 7,8 miljarder dollar netto från ETF: er som var riktmärkta mot S&P under de första 11 månaderna av året, även när de injicerade 17 miljarder dollar i ETF: er som spårade andra amerikanska aktieindex. Nästan 2,8 miljarder dollar har skjutits till ETF: er som spårar Nasdaq 100, som hade ökat med 43 procent under året till den 21 december, långt före S&P 500s ökning med 13,4 procent, enligt uppgifter från TrackInsight, FT: s datapartner. för ETF Hub.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *